Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Σχολικό Έτος 2012-2013 τελείωσε με μια λαμπρή Τελετή Αποφοίτησης, αλλά η δράση των μελών της μαθητικής κοινότητας  συνεχίστηκε.

Εν μέσω θέρους ο μαθητής της Β΄ Αίας Οικονομίδης ταξίδεψε στη Γαλλία ως νικητής του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, ενώ ο απόφοιτος Περικλής Οκαλίδης κατέκτησε Αργυρό Μετάλλιο στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Τέλος, η ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων για την Εισαγωγή των Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σφράγισε θριαμβικά μια πορεία επίπονη και ωραία.

Το Νέο Σχολικό Έτος 2013-2014 αρχίζει με ένα Νέο Νόμο για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Α΄ τάξη λειτουργεί με νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και σε όλες τις τάξεις των Αρσακείων Λυκείων εφαρμόζεται διευρυμένο ωράριο. Από την έναρξη του διδακτικού έτους και αμέσως μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό οι μαθητές παρακολουθούν οκτώ ώρες μάθημα ημερησίως τακτοποιημένοι σε τμήματα Γενικής Παιδείας, Κατεύθυνσης, Επιλογής και Ερευνητικής Εργασίας. Όλα δουλεύουν ρολόι.

Όλοι είναι στη θέση τους: εκπαιδευτικοί με άρτια επιμόρφωση και πολυετή πείρα, διοικητικοί με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, γονείς που εμπιστεύονται το μέλλον των παιδιών τους στην αρσακειακή οικογένεια και προπαντός μαθητές που προσβλέπουν στην επιτυχία κατά το λακωνικό «Ἃμες δέ γ΄ ἐσόμεθα πολλῷ κάρρονες».

Προσδοκούμε μια χρονιά αποδοτική και ευχάριστη και ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλή φώτιση.

Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δρ Αικατερίνη Ιωακειμίδου 

1ο βραβείο για το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μετάφρασης “Juvenes Translatores”

juvenes translatores