Αρσάκεια Ιωαννίνων
1
2
3
Στη σκηνή του Νηπιαγωγείου, Γονείς και Παιδιά


Αυτό που κάνει κάθε χρονιά να ξεχωρίζει από την άλλη, εκτός από το διαφορετικό πρόγραμμά της είναι τα ίδια τα παιδιά που φοιτούν, η προσωπικότητα του καθενός και οι ιδιαίτερες σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ όλων.
Η σχολική χρονιά 2014-2015 των παιδιών στο Νηπιαγωγείο τους κύλισε τόσο γρήγορα και έφτασε στο τέλος της.

Ήταν...

Σαν να πέρασε μόνο μια μέρα, που άγνωστοι συναντηθήκαμε με την πρωινή δροσιά της, γνώριμοι πια αγκαλιαστήκαμε και ζεσταθήκαμε κάτω από τον μεσημεριανό της ήλιο, και σαν φίλοι αποχαιρετιστήκαμε με το απογευματινό της αεράκι.

Μια χρονιά που σαν ένα ταξίδι άρχισε από έναν τόπο μακρινό, πέρασε από… βουνά που επιβράδυναν την ταχύτητά μας, από κάμπους που μας έδιναν φόρα, από θάλασσες που μας συνάρπαζαν με την ομορφιά τους και από ποτάμια που μας ηρεμούσαν με την γαλήνη τους.

Μια χρονιά που σαν το άκουσμα του ήχου ενός βιολιού γέμιζε την αίθουσα, άλλοτε σκορπίζοντας λαμπερές νότες στολισμένες με τρίλιες και άλλοτε ψιθυρίζοντας μια σιγανή, απλή μελωδία, ίσως ένα νανούρισμα.
Ήταν όμως και η χρονιά των γονέων αυτών των παιδιών στην πιο τρυφερή και ανέμελη, παιδική ηλικία τους. Μια χρονιά που ήρθαν για πρώτη φορά κοντά τους μέσα από μια άλλη διάσταση σε έναν άλλο χώρο, αυτό του Νηπιαγωγείου.

Θεατές σε γιορτές αλλά και ενεργητικά μέλη της ομάδας μας, πήραν τη σκυτάλη περισσότερο από ποτέ άλλοτε και έδειξαν πόσα μπορούν να προσφέρουν στα ίδια τους τα παιδιά ενημερώνοντάς τους για το επάγγελμά τους, μαθαίνοντάς τους πράγματα που μπορεί να τα βοηθήσουν, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια, ή παρουσιάζοντας ακόμη και θεατρικές παραστάσεις, όπως στην Ημέρα Γονέων.

Συναντηθήκαμε όλοι εδώ και δεν είμαστε απλώς φίλοι πια... νιώθουμε τα ίδια μέρη ενός συνόλου γιατί μετά από όλον αυτόν τον καιρό μέσα σε μια ολόκληρη χρονιά συνδεθήκαμε με σχέσεις και τρόπους που δεν θα τις ξεπεράσει ποτέ ο χρόνος...
Ναι! Στη σκηνή του Νηπιαγωγείου βρέθηκαν φέτος όλοι... παιδιά, γονείς και νηπιαγωγοί, ενωμένοι σε μια αγκαλιά και το χειροκρότημα που ακούστηκε στην γιορτή λήξης ήταν για όλους!
Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,
σας ευχαριστούμε, με την καρδιά μας, για όλα όσα απλόχερα μας κάνατε να νιώσουμε και δεν περιγράφονται με λέξεις!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Βασιλική Πάχτα
Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης