Αρσάκεια Ιωαννίνων
Κάθε χρόνο το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης επιλέγει μία ημέρα κατά την οποία καλεί τους γονείς προκειμένου να μοιραστούν μαζί με τα παιδιά τους τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος μίας ολόκληρης ημέρας. Η Ημέρα Γονέων, όπως καθιερώθηκε να λέγεται, οργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά από τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά και ένας από τους βασικούς στόχους της είναι η εμπλοκή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους. Η θεματολογία όλων των πρωτότυπων και νέων, κάθε φορά, παιχνιδιών και των δράσεων που υλοποιούνται αυτήν την ημέρα αντλείται από το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος της εκάστοτε σχολικής χρονιάς. Για τούτο το λόγο αποτελεί ένα ουσιαστικό και αναπόσπαστο κομμάτι του και όχι μια τυπική εκδήλωση!
hmera gonewn2
Έχει διαπιστωθεί ότι η ευκαιρία που έχουν τα παιδιά να παρουσιάσουν στους γονείς τους, που είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα του κόσμου τους σ’ αυτήν την ηλικία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν από το πρόγραμμα, αφενός τους δίνει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, και αφετέρου έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία.

Η θετική ανταπόκριση των γονέων στην εκδήλωση αυτή και η ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή τους κάθε χρόνο, κατατάσσει αυτή την ημέρα ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές, ιδιαίτερες και δημοφιλείς του Νηπιαγωγείου μας!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο του Θεάτρου των Σχολείων, ο οποίος διαμορφώνεται με τρόπο που να εξυπηρετεί τις πολυμορφικές ανάγκες των επιμέρους παιχνιδιών-παρουσιάσεων.

Ο φιλόξενος χαρακτήρας και το θερμό κλίμα της ευφάνταστης ημέρας υποστηρίζεται και συμπληρώνεται από τη δημιουργία μπουφέ με καφέ, αναψυκτικά και εδέσματα που αναλαμβάνουν από κοινού νηπιαγωγείο και γονείς!