Αρσάκεια Ιωαννίνων

Oι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο "Planet Cosmos" (Planet One), στους πρόποδες τής Πεντέλης, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024.
Σε ένα καταπράσινο και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε ποικίλες εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα τού στίβου, τής καλαθοσφαίρισης, τού ποδοσφαίρου κ.λπ.

Με την καθοδήγηση, την ευχάριστη διάθεση και την επίβλεψη ειδικευμένων παιδαγωγών τού αθλητικού κέντρου, οι μαθητές πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν και πάλι τον χώρο.
Αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες συνδέονται με τον κεντρικό θεματικό άξονα ενός ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα οφέλη τής ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω τής συμμετοχής, τής προσπάθειας, τού συναγωνισμού και τής προσωπικής υπέρβασης.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, Διευθύντρια, Αικατερίνη Ζωΐδου, Υποδιευθύντρια, Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Υποδιευθυντής, Ελισάβετ Δεληγιαννάκη, Ελένη Σκούμπου, Ευαγγελία Λουτριανάκη, Αναστασία Μανιώτη, Μαρία Σκούρτη, Σοφία Καλοκαιρινού, Θεοδώρα Μάστορα, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος και Ξένια Σιούτη.