Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού φετινού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, τα τμήματα Γαλλικών τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού τής κ. Ελεάννας Βασιλείου και τής κ. Σοφίας Κουμαριανού συμμετείχαν σε ένα διαθεματικό μάθημα Γαλλικών και Αγγλικών, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαρία Μαρίν.

Οι μαθητές μετέφρασαν τούς στίχους τού ιταλικού τραγουδιού «La solitudine», τής Λάουρα Παουζίνι, στα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Ελληνικά και, ταυτόχρονα, μελέτησαν την ετυμολογική προέλευση αναγνωρίσιμων λέξεων. Στόχος τού μαθήματος ήταν οι μαθητές να ανακαλύψουν τις κοινές ρίζες αλλά και την κοινή χρήση σημαντικών λέξεων στην αγγλική, γαλλική, ιταλική και ελληνική γλώσσα.

Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν τόσο από τη μελέτη όσο και από τις νέες γνώσεις που απέκτησαν, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, καθώς η γλώσσα είναι αδιαίρετο κομμάτι τού πολιτισμού και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία στο μάθημα να το διαπιστώσουν με τον καλύτερο τρόπο, εξερευνώντας λέξεις και έννοιες σε τέσσερεις ευρωπαϊκές γλώσσες ταυτόχρονα!