Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο κατάμεστο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2024, στις 17:00, η επίσημη παράσταση τού μιούζικαλ «It’s a kind of Magic» από το English Theatre Club, τον Όμιλο Αγγλικού θεάτρου. Το έργο, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων και ταινιών "Nanny McPhee", προσαρμόστηκε σε μιούζικαλ από την υπεύθυνη τού ομίλου, καθηγήτρια Αγγλικών, και με μετεκπαίδευση στο εκπαιδευτικό θέατρο, κ. Μαίρη Μαρίν, η οποία δημιούργησε ρόλους για 20 παιδιά, 15 παιδιά από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και 5 παιδιά από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, και έγραψε στίχους πάνω σε γνωστά τραγούδια που πλαισίωσαν τα κείμενα.

Τις υπέροχες χορογραφίες δημιούργησε η κ. Δήμητρα Παπαδάτου. Τα τραγούδια δίδαξε η κ. Μαρίν η οποία επιμελήθηκε και τα οπτικοακουστικά εφέ τής παράστασης. Είκοσι εκπληκτικά παιδιά ηλικίας 12-15 ετών έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν στα Αγγλικά επί 2 ώρες χωρίς ούτε ένα λάθος, με τέτοια συνέπεια, προσήλωση και πειθαρχία που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ηθοποιοί! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το διασκέδασαν!

 
Το θέατρο πλάθει χαρακτήρες, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και τη συνεργατικότητα. Έτσι, το μιούζικαλ «It’s a kind of Magic» δεν είναι απλώς μια διασκεδαστική παράσταση, αλλά ένα έργο που αγγίζει σημαντικά θέματα, όπως η αξία τής οικογένειας, τής αλληλεγγύης και τής υπευθυνότητας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Με την καθοδήγηση τής Nanny McPhee τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε, να είναι ευγενικά, να μοιράζονται, να συμπονούν, να εστιάζουν στο παρόν, να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Επίσης, μέσα από χαρακτήρες με αδυναμίες στηλιτεύονται αρνητικές συμπεριφορές, όπως η εγωπάθεια, το ψέμα, η αλαζονεία, ενώ τονίζεται  και η σημασία τής απλότητας, τής καλοσύνης, τής φιλομάθειας και τής ειλικρίνειας.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι μαθητές: Αριάδνη Μακράκη, Γιώργος Δαββέτας-Παπαστάθης, Δανάη Σκιαδά, Δάφνη Βλαστάρη, Δάφνη Βωβού, Ειρήνη Καλλίνωση, Έλενα-Ίρις Μακρή, Ευγενία Λιγνάδη, Κατερίνα Γκόρτσου, Λίνα Κουτσουφλάκη, Λουίζα Πισλή, Μανιάνα Γεωργαντά, Μαρία-Ειρήνη Κόμη, Μαριλίτη Βεντούρη, Μελίνα Χαρίδη, Νάντια Χατζηφωτεινού, Πηνελόπη Στρογγύλη, Στέλλα Παραβιτσίνη, Χριστίνα Παπαθεοδώρου. Στα παρασκήνια πολύτιμη βοηθός ήταν η Λίλιαν Βαλμά, που ερμήνευσε και το τραγούδι των τίτλων. Τέλος, στους φωτισμούς βοήθησε η Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, φίλοι, γονείς και συγγενείς, η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, η Υποδιευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου κ. Αικατερίνη Ζωΐδου και η υπεύθυνη των Απογευματινών Ομίλων κ. Ελένη Αγγελοπούλου.

Η αρτιότητα της παράστασης ενθουσίασε τους θεατές που είπαν ή έγραψαν:

"Μία υπέροχη παράσταση!Τα παιδιά μας δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Συγχαρητήρια στα παιδιά και κυρίως στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μαρίν που με το πάθος και την αγάπη της για τη δουλειά της εμπνέει και καθοδηγεί τα παιδιά σε όμορφα μονοπάτια, μεταμορφώνοντάς τα σε υπεύθυνους πρωταγωνιστές! Αυτή την μεταμόρφωση παρακολουθούμε με συγκίνηση και καμάρι!Συγχαρητήρια και στη χορογράφο Δήμητρα Παπαδάτου που συνέβαλε καθορίστηκα στο τελικό αποτέλεσμα! Μπράβο σε όλους και ευχαριστούμε πολύ!"

"Εξαιρετική παράσταση. Εγκάρδια συγχαρητήρια στα παιδιά μας για το σεβασμό και το πάθος που επέδειξαν στο παίξιμο των ρόλων τους… "


"Το καίριο σημείο ήταν η καλοστημένη υπόθεση και το πλέξιμο με τα υπέροχα και σωστά επιλεγμένα τραγούδια."


"Ήταν ένα πολύ σύνθετο και συνολικά επιτυχημένα απολαυστικό εγχείρημα!"

Για να δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και τη διανομή ρόλων πατήστε εδώ.