Αρσάκεια Ιωαννίνων

To Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη για την Α΄ τάξη, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα«Εργαστήριο με ορυκτά» και «Αναμνήσεις από την ιστορική γαλλική εταιρεία μεταλλείων Λαυρίου».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πειράματα Φυσικών Επιστημών, να συνθέσουν το δικό τους δημοσιογραφικό - ερευνητικό λεύκωμα για την ιστορική γαλλική εταιρεία, να συζητήσουν με βετεράνο εργαζόμενο στα μεταλλεία Λαυρίου και να γνωρίσουν μερικές πτυχές από τη δύσκολη και επίπονη καθημερινότητα των μεταλλωρύχων.

Αφού παρακολούθησαν όλοι τα εκπαιδευτικά προγράμματα απόλαυσαν τη φύση στο Τεχνολογικό Πάρκο και  περιηγήθηκαν στα ιστορικά κτήριά του, γευμάτισαν στο αναψυκτήριο, έπαιξαν και χάρηκαν.

Τούς μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Αναστασία Μανιώτη, Μαρία Μιχαλοπούλου,  Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Ευδοκία Πατσιλινάκου, Διευθύντρια και αρχηγός τής εξόρμησης, και Λήδα-Μαρία Ψεματίκα.