Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Δάφνη Βλαστάρη κατέκτησε το 1ο Βραβείο (GLOBAL WINNER) στην κατηγορία επιπέδου Α2, στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας: Kangaroo KGL CONTEST - English Olympiad.

Η τελική φάση τού παγκόσμιου διαγωνισμού Αγγλικών KGL Contest τού σχολικού έτους 2023-2024 πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. Στα Αγγλικά η μαθήτρια κατά το σχολικό έτος 2023-2024 είχε καθηγήτρια την κ. Ευαγγελία Τρούλλου, ενώ τη μαθήτρια συνόδευσε στην ολυμπιάδα η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρία Μαρίν.

Τα βραβεία και η βεβαίωση συμμετοχής:


Το KGL Contest είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος διαγωνισμός παγκοσμίως και από φέτος οι μαθητές ενός σχολείου που λαμβάνουν μέρος, γίνονται μέλη τής διεθνούς κοινότητας τού Kangaroo - KGL. Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από το HELLENIC ENGLISH COUNCIL (πατήστε εδώ). 
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήσετε εδώ.

Οι φιναλίστ από 16 χώρες, την Αλβανία, το Κόσοβο, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Ιράν, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία, την Τουρκία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ελλάδα, διαγωνίστηκαν στον γραπτό λόγο (λεξιλόγιο, γραμματική και έκθεση), το πρωί τής Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024. 

Μαθητές και καθηγητές φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο "GRAND HOTEL PALACE" στη Θεσσαλονίκη, ενώ πριν από τον τελικό ξεναγήθηκαν στην πόλη και επισκέφθηκαν τον Λευκό Πύργο, τον Άγιο Δημήτριο και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Εθνική φιναλίστ στο επίπεδο Α2 ήταν η μαθήτριά μας, η οποία κατέκτησε την 1η θέση παγκοσμίως. Στην τελετή απονομής η μαθήτρια τιμήθηκε μαζί με την καθηγήτρια που την συνόδευσε κ. Μαίρη Μαρίν. Η Δάφνη Βλαστάρη έλαβε μετάλλιο, βραβείο, κύπελλο και χρηματικό έπαθλο 500 δολαρίων!

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:

Ο διαγωνισμός KGL διοργανώνεται από το International Testing Authority και είναι δημοφιλής γιατί απευθύνεται σε όλους τους μαθητές έως 17 ετών, που μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα ως ξένη γλώσσα, παρακινώντας τους μέσω ενός ωφέλιμου αλλά και διασκεδαστικού τρόπου. Τα τεστ τού KGL έχουν δημιουργηθεί με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές, όλα τα επίπεδα είναι συνδεδεμένα με το CEFR και βραβεία δίνονται στους νικητές σε κάθε επίπεδο. Τέλος, o διαγωνισμός KGL προετοιμάζει τους μαθητές και για μελλοντικές εξετάσεις στα Αγγλικά.

Το λογότυπο τού KGL International School Partner (Platinum, Gold, Silver) απονέμεται σε σχολεία ανάλογα με το σύνολο των εγγραφών. Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού απονεμήθηκε το Gold, χάρη στις πολλές συμμετοχές και βραβεύσεις μαθητών τού Σχολείου μας κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.