Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τους επιλεγμένους 57 μαθητές της Α΄ Λυκείου του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η διεξαγωγή της Έρευνας PISA 2025 για την Αξιολόγηση των Μαθητών, η οποία διήρκησε τρεις ημέρες, από την Δευτέρα 17 έως και την 19 Μαρτίου, στα ειδικώς διαμορφωμένα εργαστήρια Πληροφορικής του Σχολείου.
Το Διεθνές Πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment) είναι μία Εκπαιδευτική Έρευνα που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και που υλοποιείται από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) και τη συνεργασία των συμμετεχουσών στην Έρευνα χωρών. Κύριος στόχος είναι η αξιολόγηση του εύρους των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών που βρίσκονται προς το τέλος της Υποχρεωτικής τους Εκπαίδευσης, βάσει των οποίων διαμορφώνεται, σε σημαντικό βαθμό, η ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή τους στις σύγχρονες κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα PISA συλλέγει πληροφορίες για τις επιδόσεις των 15χρονων συμμετεχόντων μαθητών και, την ίδια στιγμή, ανιχνεύει τις δυνατότητες της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση.
Οι μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια και γνωστικά τεστ που περιλάμβαναν ερωτήσεις στα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Κατανόησης Κειμένου, των Μαθηματικών, στο πεδίο Μαθαίνοντας για έναν Ψηφιακό Κόσμο καθώς και στην Αξιολόγηση στην Ξένη Γλώσσα - Αγγλικά (FLA) στην κατανόηση κειμένου (reading), στην ακρόαση (listening) και στην ομιλία (speaking).
Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες μαθητές/μαθήτριες έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής, ενώ το συντονισμό της διεξαγωγής του τεστ PISA για το Σχολείο ανέλαβαν ο Υποδιευθυντής κ. Χρήστος Βραχνός και η Καθηγήτρια Πληροφορικής κα Ευαγγελία Αλεβυζάκη.