Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στη φετινή διοργάνωση τής ΔΕΘ τιμώμενη χώρα ήταν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τής Γερμανίας. Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ αποτέλεσε μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση των ελληνογερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος στα Γερμανικά τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συνέλεξαν πληροφορίες για τη διοργάνωση και γνώρισαν την ιστορία τής Διεθνούς Έκθεσης, καθώς και τη σπουδαιότητά της στον πολιτισμό τής χώρας μας.

Με αφορμή, επίσης, μια από τις θεματικές ενότητες τής έκθεσης, και συγκεκριμένα τους τομείς ΈρευναςΚαινοτομίας και Τεχνολογίας, οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας τους κ. Δ. Κουτρομάνου, έγραψαν εργασίες για καινοτομίες και εφευρέσεις Γερμανών επιστημόνων και εφευρετών, τις οποίες χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας (π.χ. τυπογραφία, Diesel μηχανές, φακοί επαφής κ.ά).
Οι εργασίες των μαθητών συγκεντρώθηκαν και όλοι μαζί βοήθησαν να φτιαχτεί ένα κολλάζ, το οποίο διακοσμεί το ταμπλό τού Σχολείου.