Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των προχωρημένων τμημάτων των Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό γλωσσικό παιχνίδι.

Έτσι, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών κ. Μ. ΠαππάΚ. Τσιχλή και Δ. Κουτρομάνου και η φιλόλογος κ. Α. Αθανασιά, παρουσία τής Διευθύντριας δρος Στ. Νάκη, διοργάνωσαν ένα γλωσσικό παιχνίδι με καρτέλες και κεντρικό θέμα την Ειρήνη, που αποτελεί και τον βασικό άξονα των φετινών εορτασμών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και επιστράτευσαν τις γνώσεις τους στις τρεις Ξένες Γλώσσες, με σημείο εκκίνησης την Ελληνική. Αφού σκέφτηκαν λέξεις σχετικές με την ειρήνη, τις αντιστοίχισαν στις τέσσερεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) και έπειτα τις ανήρτησαν σε ταμπλό. Τέλος, σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα τής ειρήνης αφήνοντας τα μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους και στα οποία είχαν γράψει λέξεις σχετικές με την Ειρήνη....

image001