Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ένας σοφός τής Ανατολής είχε πει πως, εάν δώσουμε σ’ έναν άνθρωπο που πεινάει ψωμί, θα χορτάσει για μια μέρα· αν του προσφέρουμε ένα βιβλίο, θα χορτάσει για πάντα... Η ελληνική αντίληψη είναι διαφορετική. Μπορεί ο άνθρωπος με το ψωμί να χορτάσει, όταν όμως διαβάσει ένα βιβλίο, η πείνα του θα είναι μεγαλύτερη. Γιατί όσο περισσότερο διαβάζουμε τόσο αυξάνεται η πνευματική μας πείνα...

Αυτό συνέβη φέτος στους μαθητές και τις μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, οι οποίοι διάβασαν το βιβλίο τής Kimberly Brubaker Bradley «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου». Όσο το διάβαζαν τόσο ήθελαν να μάθουν για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον Τσώρτσιλ, τη Δουνκέρκη, τη ΡΑΦ και τη Μάχη τής Αγγλίας αλλά και για τα άλογα και την ιππασία.

"Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο τού Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το οξύμωρο τού τίτλου «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου» μας κέντρισε το ενδιαφέρον εξ αρχής. Όσο διαβάζαμε τόσο βρίσκαμε απαντήσεις, αλλά γεννιόνταν και νέα ερωτήματα. Δεν λέμε κάτι παραπάνω για να το διαβάσετε και εσείς! Εκτός τού ότι μάθαμε πολλά, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε και δικά μας έργα. Αυτά θα δείτε στο παρακάτω ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε και σε έντυπη μορφή. Θα δείτε, επίσης, μια ευσύνοπτη αλλά διεισδυτική και ιδιαίτερα καλαίσθητη παρουσίαση τού βιβλίου από τη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού."

Τελικά, πρόκειτα για ένα βιβλίο που καλλιεργεί τη φαντασία, τον στοχασμό και την ευαισθησία. Ξεκουράζει το πνεύμα και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές του. Αναζωογονεί, επίσης, την ψυχή και την κάνει πιο δεκτική στα νέα μηνύματα τής ζωής...

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση ήταν οι φιλόλογοι κ. Μαρία Μπουζινέλου, Μαρία Στρατοπούλου, Άσπα Αθανασιά και Γιάννης Καργάκος, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης τής εσωτερικής αξιολόγησης τού Σχολείου μας για το έτος 2023-2024.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ

Την παρουσίαση τού βιβλίου μπορείτε να δείτε εδώ.  

001