Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το καλοκαίρι τού 2023 ο  φιλόλογος-ιστορικός τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Γιάννης Καργάκος ανέλαβε, κατόπιν παρότρυνσης τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά και σε συνεργασία μαζί της, να προτείνει τρόπους ώστε να γίνει βίωμα η ιστορία στο μαθητικό κοινό.

Μέσα στα διάφορα ενδιαφέροντα που πρότεινε, φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστικό να δημιουργήσει, με τη βοήθεια τής τεχνολογίας, σύντομα ιστορικά ντοκιμαντέρ με αφορμή επετείους τής κάθε ημέρας τής σχολικής χρονιάς και με θέματα σημαντικά γεγονότα και θεσμούς, εξέχουσες προσωπικότητες, πολεμικά σκάφη, εφευρέσεις-ανακαλύψεις, ανθρώπινα έργα και επιτεύγματα.

Τα ντοκιμαντέρ αυτά, τα οποία δημιουργήθηκαν σταδιακά, προβάλλονταν κάθε μέρα στην οθόνη 55 ιντσών που έχει στηθεί, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Μηχανογράφησης και το εργατοτεχνικό προσωπικό τής Φ.Ε., στον κοινόχρηστο χώρο τού Σχολείου μας, εκεί όπου συνυπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα διαλείμματα αλλά και γονείς και προσκεκλημένοι τού Σχολείου.

Οι προβολές άρχισαν το φθινόπωρο και ήδη μέχρι τώρα, τον Ιούνιο 2024, ο κ. Καργάκος έχει δημιουργήσει 235 βίντεο σύντομης διάρκειας που προσελκύουν το κοινό των μαθητών αλλά και των ενηλίκων, πληροφορούν, ψυχαγωγούν και διδάσκουν με έμμεσο τρόπο την παγκόσμια ιστορία.

Τον Σεπτέμβριο 2024 θα επανέλθουμε με νέα ντοκιμαντέρ, τα οποία χρησιμοποιούνται και από τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ανάλογα με το θέμα τους, για να εμπλουτίζεται η διδασκαλία εντός τής σχολικής αίθουσας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον συγκεντρωτικό κατάλογο με τους τίτλους των ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο κ. Καργάκος.

image001