Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξεως τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Κυρνασίου Δάφνη, Λάλου Καλλιόπη Μαρία, Μνηματίδου Ολυμπία και Μπακέας Βασίλειος ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα«Επιχειρηματικότητα τού Μέλλοντος για Νέους και Εφήβους» τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), και παρευρέθησαν στην τελετή αποφοίτησης και λήξης, που έλαβε χώρα στις 22 Μαΐου 2024, στις κτηριακές εγκαταστάσεις τού ΟΠΑ (πατήστε εδώ).

Το βίντεο της αποφοίτησης μπορείτε να το δείτε εδώ

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε με σύγχρονους και ασύγχρονους τρόπους διδασκαλίας (livestreaming), είχε συνολική διάρκεια 45 ώρες και περιελάμβανε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Επίσκεψη πεδίου: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εισαγωγή στη νεανική επιχειρηματικότητα
2. Επιχειρηματικότητα και Υπηρεσίες
3. Επιχειρηματικότητα και Περιβάλλον για μηδενικό αποτύπωμα
4. Η δύναμη τού "elevator pitch". Πώς να προωθείτε επιχειρηματικές ιδέες
5. Εργαστήριο ενδυνάμωσης ικανοτήτων - Αξιολόγηση
6. Επίσκεψη πεδίου: Παρουσιάσεις επιχειρηματικών ιδεών
7. Επιχειρηματικότητα και Ευθύνη στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην οικονομία
8. Εργαλεία επιχειρηματικότητας και εφαρμογές στο ελληνικό περιβάλλον
9. Εργαλεία επιχειρηματικότητας και εφαρμογές στο διεθνές περιβάλλον
10. Εργαστήριο ενδυνάμωσης ικανοτήτων. Το εργαλείο τού "design thinking"
11. Επιχειρηματικότητα και Τρόφιμα
12. Επιχειρηματικότητα στο Εμπόριο
13. Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία και Ψηφιακός μετασχηματισμός
14. Επιχειρηματικότητα τού μέλλοντος: Προκλήσεις Αειφορίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Επιστημονική υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια τού ΟΠΑ κ. Ελένη Σαλαβού. Να σημειωθεί ότι το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έχει συνάψει επίσημη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριές του να συμμετέχουν σε ωφέλιμα και εποικοδομητικά προγράμματα για τη μελλοντική τους πορεία. Υπεύθυνες για τη σύναψη συνεργασίας με το ΟΠΑ για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτωντου είναι η καθηγήτρια κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση τού εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και για τις εργασίες που εκπόνησαν συνεργατικά σε ομάδες και παρουσίασαν ενώπιον τής ολομέλειας των κριτών.

Τις παρουσιάσεις των μαθητριών μας Κυρνασίου Δάφνης, Λάλου Καλλιόπης-Μαρίας και Μνηματίδου Ολυμπίας μπορείτε να δείτε εδώ. Και των  μαθητών μας Μπακέα Βασίλη και Μπόλη Κ. εδώ

image001