Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, παρακολούθησαν το μαθητικό συνέδριο 12 σχολείων τής Αττικής που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» (EPAS).

Στο συνέδριο διαδικτυακά απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Αντιπρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών για το παρόν και το μέλλον των νέων της Ελλάδας, των κρατών-μελών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και, γενικότερα, όλης τής Ευρώπης.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τού συνεδρίου εδώ.

Το μαθητικό συνέδριο διεξήχθη στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών, το Σάββατο 2 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά με τους μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων, έπαιξαν διάφορα παιγνίδια, έμαθαν περαιτέρω πληροφορίες για την ΕΕ και τις ευρωεκλογές, κοινωνικοποιήθηκαν και ενθουσιασμένοι αποχαιρέτησαν τους συνέδρους, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο συνέδριο. Ταυτόχρονα, οι συνοδοί καθηγητές/-τριες παρακολούθησαν παράλληλες συνεδρίες σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, τους συνεργαζόμενους φορείς και τις δράσεις τους.

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Γεωργουδάκη Ευφροσύνη (Α΄1), Δεληγιάννη Χριστίνα (Α΄1), Ιωαννίδη Μάρθα (Α΄1), Λαμπαδίτης Βασίλειος-Παναγιώτης (Α΄2), Μπακέας Βασίλειος (Α΄2), Πανταζόπουλος Κωνσταντίνος-Ιωάννης (Α΄3), Πανταζάτου- Λιβιέρ Αγγελίνα (Α΄3), Πλατάνα Αικατερίνη (Α΄3), Πουφινά Αγγελική (Α΄3) και Αθανασοπούλου Αθηνά (Α΄4).

image001