Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS), στο οποίο συμμετέχει το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού μεσαίου επιπέδου των Γερμανικών ασχολήθηκαν με την κλιματική αλλαγή και, συγκεκριμένα, με ένα επίκαιρο θέμα που τους αφορά άμεσα, τη γρήγορη μόδα.

Αφετηρία τού project αποτέλεσε η ερώτηση: «Πού έχει κατασκευαστεί το μπλουζάκι που φοράς;». Κοινός παρονομαστής στα ρούχα όλων ήταν οι χώρες τής Ασίας, καθώς και η άγνοια για το τι μεσολαβεί από την χώρα κατασκευής ώς την χώρα πώλησης των ενδυμάτων. Έτσι, μέσα από την παρακολούθηση σχετικού βίντεο, τής συζήτησης για το είναι η γρήγορη μόδα και την προσωπική έρευνα των μαθητών και μαθητριών, έγινε η συλλογή όλων των σταδίων και των χωρών που σχετίζονται με την κατασκευή και την πώληση ρούχων μεγάλων εταιρειών.

Με τη βοήθεια τής καθηγήτριάς τους κ. Δανάης Κουτρομάνου, οι μαθητές και μαθήτριες συγκέντρωσαν όλες τις πληροφορίες σε μορφή κολλάζ, το οποίο αναρτήθηκε και στο ταμπλό τού Σχολείου μας.