Αρσάκεια Ιωαννίνων

Oι μαθητές και οι μαθήτριες Έλενα Γιαννέλου, Στελλίνα Τσόγκα, Αργύρης Δαράκης και Χρήστος Θεοδώρου τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας κ. Ελένης Γουλέ και στο πλαίσιο τού προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δημιούργησαν podcast με τίτλο WomEUn και κεντρικό θέμα την ισότητα των δύο φύλων.

Κατά τη διάρκεια τής συζήτησης οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το πώς οι ίδιοι βιώνουν την έμφυλη ανισότητα στην καθημερινότητά τους και πώς μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί σε προσωπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρθηκαν στα φαινόμενα τής "γυάλινης οροφής", τού "ροζ φόρου" (φόρος σε προϊόντα που απευθύνονται τάχα ειδικά σε γυναίκες), τού trafficking και τής υποεκπροσώπησης των γυναικών στο κοινοβούλιο, στον επιχειρηματικό χώρο και στις θετικές επιστήμες.

Tέλος, παρουσίασαν ενδεικτικά πρωτοβουλίες-προτάσεις για την ισχύουσα νομοθεσία που σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα και διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με την ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων γι’ αυτά.