Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού προχωρημένου τμήματος Γερμανικής Γλώσσας τής Α΄τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Goethe Institut και συμμετείχαν στο διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο "Jugend macht! Macht mit!".

Το εργαστήριο είχε ως κύριο θέμα τη βιωσιμότητα.

Μετά την προβολή βίντεο σχετικά με τις απειλές στις οποίες είναι εκτεθειμένος ο πλανήτης μας, αλλά και τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και, μέσω τής διάδρασης, τής συνεργασίας και τού παιχνιδιού, απάντησαν σε ερωτήσεις και σκέφτηκαν τρόπους μείωσης τής ρύπανσης και τής κατανάλωσης ενέργειας, ειδικά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τού ινστιτούτου, κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια και χριστουγεννιάτικες κάρτες υπό το άκουσμα γερμανικών χριστουγεννιάτικών τραγουδιών.

Με σύνθημα «Η νεολαία αναλαμβάνει δράση! Δράστε και σεις!» οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου ενίσχυσαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και τον οικολογικό τρόπο σκέψης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η καθηγήτρια κ. Δανάη Κουτρομάνου και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Μάκης Κάτσικας.