Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ο διαγωνισμός μετάφρασης τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juvenes Translatores (Νεαροί Μεταφραστές).

Εφέτος συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις τού Σχολείου και διαγωνίστηκαν, στις 30 Νοεμβρίου 2022, στον χώρο των εργαστηρίων Πληροφορικής, στη μετάφραση κειμένου από τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Στα Αγγλικά διαγωνίστηκαν 8 μαθητές και μαθήτριες τής Γ΄τάξης, στα Γαλλικά 30 μαθητές και μαθήτριες τής Α΄και Β΄τάξης και στα Γερμανικά 8 μαθητές και μαθήτριες τής Α΄και Β΄τάξης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε χρόνο και λαμβάνουν σε αυτόν μέρος μαθητές και μαθήτριες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος τού διαγωνισμού είναι η προώθηση τής γλωσσομάθειας και η εξοικείωση με τη μετάφραση μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνύπαρξης διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών στην Ευρώπη.

Μαθητές και μαθήτριες τού Σχολείου μας δοκίμασαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους στη μετάφραση αγγλικού, γαλλικού και γερμανικού κειμένου στην ελληνική γλώσσα, και απέδειξαν με την ενεργό συμμετοχή τους τη σημασία τής πολυγλωσσίας, σε σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, όπου θα ενταχθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Την ευθύνη για τη διεξαγωγή τού διαγωνισμού είχαν, υπό την καθοδήγηση τής Διεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί κ. Ελένη Γουλέ, Κατερίνα Τσιχλή και Δανάη Κουτρομάνου.

Συγχαίρουμε και ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας για το ενδιαφέρον και το ζήλο που επέδειξαν!