Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκε το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, κατόπιν προσκλήσεως τής Υποδιευθύντριας κ. Σοφίας Ραπτάκη, η ειδική σε θέματα κακοποίησης παιδιών, εγκληματολόγος και μέλος ΔΕΠ τού Πανεπιστημίου τής Κρήτης (Τμήμα Ψυχολογίας), κ. Όλγα Θεμελή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα τού Παιδιού (20 Νοεμβρίου), που καθιερώθηκε με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση τού ΟΗΕ, το 1989, .

Η κ. Θεμελή με το μικρόφωνο στο χέρι μίλησε βιωματικά στους μαθητές και τις μαθήτριες τής Γ΄τάξης, στο Θέατρο των Αρσακείων, για το έγκλημα στην εποχή μας, εστίασε στην παιδική και τη σεξουαλική κακοποίηση, έδωσε οδηγίες και συμβουλές για τη ζωή των μαθητών και των μαθητριών, βασισμένη σε έγκυρα στοιχεία από τον κλάδο της, και αναφέρθηκε σε υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για να εξαγάγει συμπεράσματα για την προστασία όλων των παιδιών.

Πλαισίωσε, επίσης, την ομιλία της με τρία συγκλονιστικά βίντεο από επίσημους φορείς, όπως το Συμβούλιο τής Ευρώπης και η UNICEF, που εφιστούν την προσοχή των εφήβων στην κακοποίηση.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες εξέφρασαν φόβους και προβληματισμούς και ρώτησαν για όσα τους απασχολούν σε εγκάρδιο κλίμα.

Τη συζήτηση συντόνιζε η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά.