Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022  οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, μαζί με όλους τους μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Αρσακείων, στον προαύλειο χώρο τού σχολικού συγκροτήματος Ψυχικού, την τελετή Αγιασμού, παρουσία τού Προέδρου τής Φ.Ε. καθηγητού κ. Γ. Μπαμπινιώτη και τής Επόπτριας των Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Με το πέρας τού Αγιασμού ο ιερέας ανέγνωσε ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων μήνυμα τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου από το οποίο παρατίθεται χαρακτηριστικό απόσπασμα:
«Το Σχολείο είναι ένας τόπος συνάντησής μας με πολλούς ανθρώπους. Από το πόσο μπορούμε να ανεχθούμε και να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα τού συμμαθητή και τού καθηγητή μας, από το πόσο μπορούμε να τους καταλάβουμε, ξεκινά η ειρήνη ή ο πόλεμος στη ζωή μας, η αγάπη και όχι η βία. Θα έλεγε κανείς ότι το Σχολείο είναι ένα μικρό εργαστήρι ειρήνης για όλους μας.»

Εν συνεχεία απευθύνθηκε προς τα μέλη τής Διοίκησης, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς η Διευθύντρια τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού δρ Νέλλη Παππά.

Στην ομιλία της η Διευθύντρια τόνισε ότι ο Αγιασμός συνιστά ουσιαστική συμβολή τής θρησκείας μας στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο ιστορικό σχολείο των Αρσακείων.



Η κ. Παππά αναφέρθηκε στον πρώτο Αγιασμό που έλαβε χώρα το 1837 σε σχολείο τής Φ.Ε.
Έκτοτε, κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται σε σχολεία τής Φ.Ε. για τον Αγιασμό.

Εφέτος, ο αγιασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, κοινωνικής αποστασιοποίησης και τηλεκπαίδευσης.

Η κ. Παππά κλείνοντας την ομιλία της, αφού απηύθυνε ευχές στη Διοίκηση τής Φ.Ε., στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους παλαιούς και νέους μαθητές των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο τής Φ.Ε. να μοιραστεί κάποιες σκέψεις του.

Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ευκαιρία που δόθηκε να συγκεντρωθούμε διά ζώσης για τον Αγιασμό.

Αναφέρθηκε στις αξίες και στην ιστορία των Αρσακείων Σχολείων, απηύθυνε με λόγο μεστό και βιωματικό συμβουλές στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, καλώντας τους να τηρούν τα όρια στη ζωή τους, να επιστρέψουν στη μελέτη, στο βιβλίο και να εκτιμήσουν όσα τους προσφέρονται ως γνώση και ως αγωγή στα Αρσάκεια Σχολεία.

Ευχήθηκε, τέλος, από καρδιάς καλή χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, υπενθυμίζοντας τη στήριξη τής Διοίκησης τής Φ.Ε. στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα Σχολεία μας.