Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκε το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και μίλησε, στο Θέατρο των Αρσακείων, στους μαθητές τής Α΄τάξης ο καθηγητής τού Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τού Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαος Φίλιππας.

Ο κ. Φίλιππας επί δύο διδακτικές ώρες μίλησε με τρόπο βιωματικό και με γλώσσα απλή, χρησιμοποιώντας πλούσιο υλικό από διαφάνειες με εικόνες και διαγράμματα, με κεντρικό θέμα τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις σύγχρονες οικονομικές προκλήσεις, στους βασικούς οικονομικούς όρους με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, στα προβλήματα τής ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο τι συνιστά χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό και γιατί είναι σημαντικό να είναι ένας πολίτης στις μέρες μας οικονομικά εγγράμματος.

Ο καθηγητής δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις από τα παιδιά, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα τής ομιλίας.
Έδωσε επίσης πολύτιμες συμβουλές ως πατέρας δύο ενήλικων αγοριών, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως οικονομολόγος.

Ο κ. Φίλιππας, που μας έχει κάνει και άλλες φορές την τιμή να έρθει για να μιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, είναι ιδρυτής από το 2016 τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, το έργο τής οποίας είναι αφιερωμένο στη διάδοση τής χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση τού χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Ο κ. Φίλιππας και το ινστιτούτο με ποικίλη δράση στοχεύουν στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών.

Την ευθύνη για την οργάνωση τής επίσκεψης και τής ομιλίας είχαν η εκπαιδευτικός Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά.