Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821

Την Πέμπτη 11 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος θετικού προσανατολισμού Π2 του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας RAFARM στην Παιανία.

Η κυρία Χριστίνα Βεϊοπούλου (Head of Communications and social media) καλωσόρισε τα παιδιά και ακολούθησε αμέσως, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβολών, εκτενής ενημέρωση των μαθητών/τριών με το πρόγραμμα, τις ομιλήτριες – τους ομιλητές και το αντικείμενο της ενημέρωσης αναλυτικά παρακάτω:

9:45      Γνωρίζουμε τη RAFARM και το Ταξίδι φαρμάκου, Μαρία Κοντάκου (Executive Advisor of the Board)
10:00     Αναπτύξεις φαρμάκων, Λευτέρης Πευκιανάκης (Galenical R&D Manager)
10:15     Κατάθεση, έγκριση, κυκλοφορία, Νικόλ Λέζη (Regulatory Affairs Manager)
10:30     Διάλειμμα – Χυμός – Νερό
10:45     Παραγωγή, Μαρία Κοντάκου (Executive Advisor of the Board)
11:05     QA/QC, Μαρικαίτη Λόντου (QA Manager Quality Operations Group)
11:20     Καριέρα στην φαρμακοβιομηχανία, Μαρία Πετροπούλου (Human Resources Director)

Στις 11:40 ο κύριος Κώστας Χατζέλης (Senior Manager R&D) και η κυρία Σταυρούλα Θεοδωρολέα (Laboratories Compliance Manager) ξενάγησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές μας στα εργαστήρια, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς είναι να δουλεύεις σε μια φαρμακοβιομηχανία σε πραγματικές συνθήκες και σε διαφορετικά αντικείμενα εργασίας. Τέλος, στις 12:30 είχαμε την ευκαιρία για μια ανοιχτή συζήτηση στον χώρο του κυλικείου με σνακ!

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα παιδιά και στους συνοδούς καθηγητές το γεγονός ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της άριστα οργανωμένης επίσκεψης οι υπεύθυνοι ήταν συνέχεια δίπλα στα παιδιά δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά και όχι στην εργασία τους. Επίσης, θετική εντύπωση προκάλεσε το νεαρό της ηλικίας των εργαζομένων στα εργαστήρια, τα αστεία παράπονα κάποιων εργαζομένων ότι αυτοί ως μαθητές δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάποιον αντίστοιχο χώρο εργασίας βιωματικά και βεβαίως το φαγητό στο τέλος της ξενάγησης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας στην ερώτηση αν θα δούλευαν σε μια τέτοια εταιρεία (αποτελεί αντικείμενο του προσανατολισμού τους) σε ποσοστό περίπου 40% δήλωσαν πως με χαρά, ναι!

Αυτό που μαθητές και συνοδοί διαπίστωσαν είναι πως οι προσλαμβάνουσες σε πραγματικές συνθήκες και χώρους εργασίας αφήνουν ένα πιο ρεαλιστικό και έντονο αποτύπωμα στα παιδιά.

Και μερικές πληροφορίες για την εταιρεία RAFARM η οποία για πρώτη φορά δέχθηκε και ξενάγησε μαθητές στους χώρους της:

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, δρα με εξωστρέφεια, έχει εξειδίκευση στα οφθαλμικά και καθιερωμένη παρουσία στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο και επενδύει το 13% του κύκλου εργασιών σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Παράλληλα, έχει σημαίνοντα ρόλο και δυναμική εμπορική δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων. Η εταιρεία επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και ανοίγει νέες αγορές. Eνισχύει διαρκώς την εξειδίκευσή της σε σύνθετα φαρμακευτικά προϊόντα και επενδύει σε πλατφόρμες υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη και παραγωγή οφθαλμικών και ενέσιμων σκευασμάτων.
Η RAFARM αναπτύσσεται μαζί με τους ανθρώπους της, ενδυναμώνει τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, προσφέρει ίσες ευκαιρίες και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε από το νέο σχολικό έτος να επισκεφθούμε εκ νέου τη σημαντική αυτή φαρμακοβιομηχανία και να μάθουμε περισσότερα για τον τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31