Αρσάκεια Ιωαννίνων
Κατόπιν πρόσκλησης τής Διεύθυνσης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για ενημέρωση των καθηγητών και των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πάνω σε θέματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, ο Δ΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, που εποπτεύει την περιοχή τού Παλαιού Ψυχικού, απαντώντας θετικά στο αίτημα απέστειλε τον αξιωματικό (πυραγό) κ. Λεωνίδα Φράγκο για να μιλήσει, στις 13 Δεκεμβρίου 2016.
Ο κ. Φράγκος ενημέρωσε με τρόπο απλό και κατανοητό, χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα, τους καθηγητές και τους μαθητές τού Σχολείου μας για τα μέσα αντιμετώπισης τής πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο. Στο σημείο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φράγκος στην σωστή χρήση των πυροσβεστήρων (ξηράς κόνεως και διοξειδίου του άνθρακα) ως μέσων άμεσης πυρόσβεσης.
Επίσης ο κ. Φράγκος τόνισε την αναγκαιότητα να δίνουν οι πολίτες ακριβείς πληροφορίες στην Π.Υ. (τηλ. 199) σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών και των διδασκόντων πάνω σε σχετικά ζητήματα.
Στην συνέχεια οι διδάσκοντες και οι μαθητές μετέβησαν στην αυλή του Σχολείου όπου ο κ. Φράγκος έδειξε πρακτικά τη χρήση ενός πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως.
Αυτή η ενημέρωση πάνω σε θέματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη στην μαθητική μας κοινότητα.