Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή το γαλλικό έθιμο "Poisson d’Avril" (ψάρι τού Απριλίου), που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Απριλίου στη Γαλλία, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ Ξένη Γλώσσα, ενημερώθηκαν για την ημέρα αυτή, ενώ παράλληλα εκπόνησαν σειρά δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τη γαλλική παράδοση, μια πρωταπριλιά πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησε η απαγόρευση τού ψαρέματος από σεβασμό στην περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών. Οι άνθρωποι, για να κάνουν ένα δώρο στους ψαράδες αλλά και για να τους πειράξουν παράλληλα, τους χάριζαν μια ρέγγα.Έτσι ξεκίνησε η συνήθεια να κρεμούν στην πλάτη των ανθρώπων ένα αληθινό ψάρι.
Σήμερα τα παιδιά στη Γαλλία, λοιπόν, συνηθίζουν αυτή την ημέρα να κρεμούν ένα ψάρι από χαρτί στην πλάτη των φίλων τους για να τους ξεγελάσουν και να τους φωνάξουν «Poisson d’Avril».
Έτσι και οι μαθητές μας έφτιαξαν το δικό τους "Poisson d’Avril", τηρώντας το γαλλικό έθιμο.
Σκοπός αυτής τής δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με διάφορα ήθη και έθιμα τής Γαλλίας, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό τής χώρας αυτής.