Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές τής Α΄ τάξης. Με μια ευχετήρια κάρτα και ωραίες ζωγραφιές, καθώς και με την υπόσχεση ότι θα τους έχουν πάντα δίπλα τους στα πρώτα τους βήματα, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης ευχήθηκαν στα πρωτάκια «καλή αρχή» στο νέο τους ξεκίνημα.
Στη συνέχεια, σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όλοι οι μαθητές τραγούδησαν και έπαιξαν στην αυλή τού Σχολείου ανταλλάσοντας δώρα και κεράσματα μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο τής υποδοχής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων, συνάντηση με τη συγγραφέα και παραμυθού κ. Λίλη Λαμπρέλλη και τον δάσκαλο Μουσικής κ. Γιάννη Ψαριώτη. Με τη συνοδία κιθάρας, καθώς και άλλων μικρών μουσικών οργάνων, η συγγραφέας αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές την ιστορία τού κοντολαίμικου κοτσυφιού από το ομώνυμο βιβλίο της. Κατά την εξέλιξη τής ιστορίας οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, τραγουδώντας το τραγούδι τού μικρού κοτσυφιού. Οι γλυκές μελωδίες πλημμύρισαν στον χώρο τής Βιβλιοθήκης και ταξίδεψαν τους μαθητές στον κόσμο τής φαντασίας. Η συνάντηση ενθουσίασε τα πρωτάκια και τα γέμισε με χαρά, ήχους και λόγια μαγικά.