Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον σχολικό έτος αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με αιχμές και προεκτάσεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Ο γενικός του τίτλος είναι «ΤΡΩΜΕ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και Όχι ό,τι μας σερβίρουν», και αφορά στην ενημέρωση και τον προσανατολισμό των παιδιών σε έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής.
Πρόκειται να αντλήσει περιεχόμενο από το χώρο της Διατροφής, της Μουσικής και του Περιβάλλοντος και να διασυνδέσει στόχους που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τη μουσική καλλιέργεια και την περιβαλλοντική συνείδηση.

1 001 1 002
Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση


Έχει μεγάλη αξία να γνωρίζουν τα παιδιά μας από πολύ τρυφερή ηλικία ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες που θωρακίζουν την υγεία, με ποιον τρόπο η καθημερινή φυσική-σωματική άσκηση βοηθά στην ανάπτυξη ενός οργανισμού και στην καλή λειτουργία του, πώς μπορεί να προστατευτεί ο καταναλωτής από τις αυθαιρεσίες της παραγωγής των τροφίμων.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποδώσουν τη δέουσα σημασία στην ώρα του φαγητού, φροντίζοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγεται και αναζητώντας εκείνες (με συντροφιά, μουσική, κλπ) που θα αναγάγουν την όλη διαδικασία σε πραγματική απόλαυση.
Το πρόγραμμα θα υποστηριχτεί από παρουσιάσεις και ποικίλες δραστηριότητες σε κάθε σχετικό γνωστικό τομέα και θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις.
Η ενασχόληση αυτή θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δημιουργικό παιχνίδι και καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, θα εμπλουτίσει τα βιώματα και τις εντυπώσεις τους στην κατεύθυνση της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών διατροφής και θα βάλει τα θεμέλια ενός ποιοτικότερου τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας γονέων-σχολείου, και συνεχίζοντας με μια πρωτοβουλία την δεκαετή και πλέον παράδοση της Ημέρας Γονέων του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς και φίλους για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου προκειμένου «να ζήσουν» μια μέρα στο νηπιαγωγείο μαζί μας, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια, εμπνευσμένα/βασισμένα από το φετινό πρόγραμμα «ΤΡΩΜΕ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»!
Ως συμμετοχή στον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία ανήκουν τα Αρσάκεια Σχολεία, ένα μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο σε αυτό το γεγονός.
Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω οι γονείς καλούνται να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες και να προετοιμάσουν τη δική τους καλλιτεχνική έμπνευση-δημιουργία μέσα από την τέχνη που τους εκφράζει περισσότερο, για να την παρουσιάσουν εκείνη την Ημέρα στη θεατρική σκηνή μπροστά στα παιδιά τους!
Η συμμετοχή των γονέων στα δρώμενα του σχολείου δεν είναι μόνο δικαίωμα των μαμάδων αλλά και των μπαμπάδων, επειδή αυτή φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά, τη μαθησιακή ώθηση και την ικανοποίηση σε ΟΛΟΥΣ!
Η λειτουργία του μπουφέ εδεσμάτων και ροφημάτων, όλα χειροποίητα από γονείς και παιδιά, συνάδει με το θερμό κλίμα και το φιλόξενο χαρακτήρα της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στο θέατρο, και, επιπλέον, υποστηρίζει φέτος το «διατροφικό» χαρακτήρα του προγράμματος.

Θα φάμε, θα πιούμε και θα μάθουμε διασκεδάζοντας! Σας περιμένουμε όλους.

Βασιλική Πάχτα
Διευθύντρια Νηπιαγωγείου