Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μια νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και με αίσθημα ευθύνης το Σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί παλιούς και νέους μαθητές του και να εγκαινιάσει μαζί τους ένα νέο ταξίδι γνώσης, κατάρτισης και καλλιέργειας δεξιοτήτων. Με στόχο την πολύπλευρη εκπαίδευση των μαθητών, που υπερβαίνει την κατάκτηση γνωστικών εφοδίων και επικεντρώνεται στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγησή τους, ξεκινούμε και αυτή τη σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς. Το Σχολείο μας θέτει και τη φετινή σχολική χρονιά ως προτεραιότητα την επίτευξη μιας σειράς αυστηρά προσδιορισμένων στόχων, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην μαθητοκεντρική προσέγγιση της παιδείας, αποβλέπουν στην ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια και τις δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως θεμελιώδεις και ζωτικής σημασίας για τον πολίτη του σήμερα και του αύριο. Η επίτευξη των στόχων αυτών υποστηρίζεται, ενισχύεται και εν τέλει καθίσταται εφικτή αφενός μέσω των σύγχρονων διδακτικών πρακτικών και καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούνται συστηματικά από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, αφετέρου μέσω της συμμετοχής των μαθητών μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε συνέδρια, διαγωνισμούς, δράσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα. Επιπλέον, το Σχολείο μας, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της εποχής μας μεριμνά για την υποστήριξη των μαθητών μας σε κάθε πτυχή του σχολικού τους βίου, ώστε τα χρόνια φοίτησης στο Σχολείο μας να μετουσιωθούν μελλοντικά σε αναμνήσεις γεμάτες χαρούμενες, όμορφες, ανέμελες στιγμές.
Στο πλαίσιο αυτό και με συνείδηση του καθήκοντος απέναντι στα παιδιά σας, σάς καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 και ευελπιστούμε πως η εμπιστοσύνη σας θα συνεχίσει να αποτελεί το σπουδαιότερο κίνητρο λειτουργίας των Σχολείων μας! Όπως επισημαίνει κι ο ποιητής, ο δάσκαλος μαθαίνει από το μαθητή και ευθύνη του είναι να τον ακούει. Έτσι, κι εμείς είμαστε έτοιμοι και φέτος να ακούσουμε τη «φωνή» των μαθητών μας!

01openday
Δραστήριότητες του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων το σχολικό έτος 2022-2023
Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2020-2021), εδώ
Αφιέρωμα στα 109 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων», πραγματοποιήθηκε από την φιλόλογο Βασιλική Μπάτσιου ομιλία με τίτλο: «Ιωάννινα: 1430-1821-1913».

Ενημέρωση γονέων των μαθητών τής Α΄και Β΄τάξης
Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση γονέων των μαθητών τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων.

Το 1821 των Αρσακείων: 98 Αγωνιστές - 71 Φιλικοί υπήρξαν μέλη της Φ.Ε.!

Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Νικηταράς και άλλοι 138 αγωνιστές του 1821 και φιλικοί υπήρξαν μέλη της Φ.Ε.! – Το Αρσάκειο στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης των Ελληνίδων και στη μόρφωση του Γένους - Αρσακειάδες δασκάλες δίδαξαν τον Ελληνισμό σε 70 πόλεις στη Ν.Α. Μεσόγειο – Ο ζωγράφος της Επανάστασης Διονύσιος Τσόκος δίδαξε στο Αρσάκειο!

Κανένα άλλο σχολείο στην Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί ότι συνδέεται τόσο άμεσα και στενά με την Επανάσταση του 1821 όσο το Αρσάκειο. Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι εκατόν σαράντα ένα (141) μέλη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συνδέονται με τον μεγάλο Αγώνα, την εθνική μας παλιγγενεσία και τη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους: 98 από αυτούς ήταν αγωνιστές και 71 είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία. Ανάμεσά τους ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Νικηταράς, αλλά και ο Μαυροκορδάτος, ο Κωλέττης, ο Κουντουριώτης και μορφές όπως ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Θεόκλητος Φαρμακίδης και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός!

Οι δράσεις του Αρσακείου Ιωαννίνων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τα Σχολεία μας έχουν προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες θα υλοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Ομιλίες, επίσημοι προσκεκλημένοι, συνεντεύξεις, σχέδια εργασίας, ιστορικές έρευνες, δημιουργία ντοκιμαντέρ, λευκώματα, δράσεις δημιουργικής γραφής, αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θα αποτελέσουν όχημα αφενός για την προσέγγιση των γεγονότων και των συνθηκών που σημάδεψαν τα επαναστατικά χρόνια και αφετέρου για την απόδοση τιμής σε αυτό που με υπερηφάνεια ονομάζουμε «1821».

Περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω δράσεις θα αναρτώνται:
στη σελίδα του Σχολείου στο facebook, εδώ
καθώς και στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

Tα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία κατέχουν την πρώτη θέση στην ελληνική εκπαίδευση, με τη μεγαλύτερη ζήτηση και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας (μέσος όρος 96%) στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Περί τις επτά χιλιάδες μαθητές φοιτούν στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Αθηνών (Ψυχικού και Εκάλης), Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τιράνων (Αλβανίας), διδασκόμενοι από επτακόσιους και πλέον εκπαιδευτικούς. Συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις τής εποχής και, ταυτόχρονα, αποτελούν Σχολεία αρχών, όπου η κατάρτιση στη γνώση συναρμόζεται με την καλλιέργεια εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και ηθικών αρχών και αξιών, ώστε να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες νέων ανθρώπων, προετοιμασμένων να αποτελέσουν υπεύθυνους, σκεπτόμενους, καλλιεργημένους και δραστήριους πολίτες, με προϋποθέσεις ατομικής επιτυχίας στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή τους αλλά και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία προτάσσουν στην εκπαιδευτική τους λειτουργία μια «παιδαγωγούσα διδασκαλία», η οποία εκδιπλώνεται σε τέσσερεις διακριτές και αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές: τη μαθησιακή, τη διανοητική, την ψυχολογική και την ανθρωπιστική. Έτσι, φροντίζουν:

IMG 3670
Ωράριο λειτουργίας σχολικού έτους 2016 - 17
Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2024-2025

ΠΕ

ΟΝΟΜ/ΜΟ

Διευθύντρια Λυκείου

Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04)

         Τάτση Αικατερίνη

M.Sc στις Τεχνολογικές Εφαρμογές της Φυσικής, Ε.Μ.Π

PhD στην Φυσική των Υλικών, Ε.Μ.Π

Θεολόγος (ΠΕ01)

Σγουρίδης Μιλτιάδης

B.A.

Μπάτσιου Βασιλική

M.Ed. στην Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Καναβούρας Αντώνιος

M.Ed. στις Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδεία – Υπ. Διδάκτωρ Μουσειολογίας και Προφορικής Ιστορίας

         Ράπτη Άννα

M.A. στη Βυζαντινή Φιλολογία

Φιλόλογοι (ΠΕ02)

Τσατσούλης Χρήστος

M.A. στη Βυζαντινή Ιστορία

PhD στη Βυζαντινή Ιστορία

Πλακούτση Χρηστίνα

M.A. στην Κλασική Φιλολογία

PhD στην Κλασική Φιλολογία

Τσαμέτη Παναγιώτα

M.A. στις σύγχρονες τάσεις στη Γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς

Μαθηματικοί (ΠΕ03)

Αμπαζής Χαράλαμπος

M.Sc. στην Διδακτική των Μαθηματικών με χρήση νέων τεχνολογιών

M.Sc. στις σύγχρονες ηλεκτρονικές τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες

Ραπανάκης Παναγιώτης

M.Sc. στα Μαθηματικά (Ανάλυση, Άλγεβρα και Γεωμετρία)

Δήμογλου Κωνσταντίνος

M.Sc. στην Ανάλυση, Άλγεβρα και Γεωμετρία

Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04)

Τάτση Αικατερίνη

M.Sc στις Τεχνολογικές Εφαρμογές της Φυσικής, Ε.Μ.Π

PhD στην Φυσική των Υλικών, Ε.Μ.Π

Αναστασίου Αναστασία

M.Sc. στις Νέες Τεχνολογίες Χημικής Εκπαίδευσης

Μαρκατζίνου Ελισάβετ

PhD στη Βιοχημεία

Τσόμπου Παναγιώτα

M.Sc. στα Προηγμένα Υλικά

Ρίζου Όλγα

M.A. – Master 2 Didactique et Interaction

Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

Βαμβάκος Ανδρέας

M.A. in Linguistics

Οικονόμου Ειρήνη

M.Ed. στην Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης Διεθνούς Γλώσσας

Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07)

Γκόλιας Αλέξανδρος

M.Sc. στην Σχολική Ψυχολογία

Τώνη Βασιλική

M.Ed. στην Διδακτική της Γερμανικής ως Β΄ Ξένης Γλώσσας

Οικονομίας (ΠΕ80)

Γεωργούλα Μαρία

M.Sc. στην Οικονομική Ανάλυση και Χρηματοοικονομική

Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11)

Καλτσής Βασίλειος

M.Sc. στον Αθλητισμό

Πληροφορικής (ΠΕ86)

Λαδιάς Νικόλαος

M.Sc.Integrated Master

Γραμματέας: κ. Σπυρίδωνος Βασιλική

Δείτε τον ετήσιο προγραμματισμό για το Λύκειο Ιωαννίνων 2024-25 εδώ
ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

8ο χλμ. Ε.Ο. ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΛΟΓΓΑΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Τ.Κ. 45500

Τηλ.: 26510-52055

Fax: 26510 – 52044

e-mail: lyk-i@arsakeio.gr 



Λειτουργία

Ωράριο λειτουργίας σχολικού έτους 2018 - 19

Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων λειτουργεί από το πρωί 8.10΄ έως το μεσημέρι 2.50΄, με διευρυμένο πρόγραμμαμαθημάτων,το οποίο ενισχύει και συμπληρώνει με επιπλέον διδακτικά αντικείμενα το αναλυτικό πρόγραμμα τού  ΥΠ.Π.Ε.Θ. Έτσι εξασφαλίζεται για τους μαθητές άρτια παιδεία, ανάλογη με τις απαιτήσεις των καιρών.

Προσέλευση και αναχώρηση

Οι ώρες διδασκαλίας είναι οχτώ (8) με τέσσερα (4) ενδιάμεσα διαλείμματα. Οι μαθητές έρχονται στο Σχολείο με δικό τους μέσον ή κάνουν χρήση των σχολικών λεωφορείων.


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗ - ΛΗΞΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

1η

08.10  -  08.55

45΄

2η

08.55  -  09.40

45΄

Διάλειμμα

09.40  -  10.00

20΄

3η

10.00  -  10.45

45΄

4η

10.45  -  11.30

45΄

Διάλειμμα

11.30  -  11.45

15΄

5η

11.45  -  12.25

40΄

Διάλειμμα

12.25  -  12.35

10΄

6η

12.35 -  13.15

40΄

Διάλειμμα

13.15  -  13.30

15΄

7η

13.30  - 14.10

40΄



14.10 – 14.50

40΄

Αναχώρηση σχολ. λεωφορείων

14.55