Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις.
Σκοπός ήταν η συμμετοχή και η ελεύθερη έκφραση των μαθητών στη γαλλική γλώσσα, μέσα από διαφορετικές βιωματικές δραστηριότητες που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και τους δίνουν μεγάλη χαρά.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, έχοντας διδαχθεί στη μέθοδο Zig Zag το λεξιλόγιο το σχετικό με τα Χριστούγεννα αλλά και τα δώρα, έγραψαν ευχές στα Γαλλικά και ζωγράφισαν κάρτες τις οποίες έστειλαν στην Εποπτεία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας και στις Διευθύνσεις των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού.
Οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων άκουσαν γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και είδαν χριστουγεννιάτικα φιλμάκια μικρής διάρκειας στα Γαλλικά.
Στην Στ΄ τάξη οι μαθητές έμαθαν το γαλλικό παραδοσιακό τραγούδι «Il est né le divin enfant», το οποίο τραγούδησαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Σχολείου.
Τέλος, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων διακόσμησαν ταμπλό στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Την επιμέλεια των δράσεων είχαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.