Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στις 28 Μαΐου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν, στο θέατρο τού Σχολείου, το περιβαλλοντικό διαθεματικό πρόγραμμα «Οι φτερωτοί μας φίλοι».
Το πρόγραμμα αυτό επιλέχτηκε με αφορμή πολλές θεματικές ενότητες στα μαθήματα τής Γλώσσας, των Μαθηματικών, τής Μελέτης Περιβάλλοντος, τής Ελληνικής Παράδοσης, των Καλλιτεχνικών, τής Μουσικής, τής Θεατρικής Αγωγής και των Αγγλικών. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές τής Α΄ τάξης, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα εργάστηκαν δημιουργικά σε όλες τις δραστηριότητες και συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους.
Το πρόγραμμα τής εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία από τις υπεύθυνες δασκάλες κ. Ζωή Θεοχάρη και Χριστίνα Σολακάκη με τίτλο «Οι στόχοι τού περιβαλλοντικού διαθεματικού προγράμματος και οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο τής υλοποίησής του». Η ομιλία συνοδευόταν από προβολή εποπτικού υλικού, σχετικού με τη στοχοθεσία τού προγράμματος, τις δράσεις εντός και εκτός τού σχολικού χώρου, τις δημιουργίες των μαθητών και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μαθήματα κατά την διάρκεια τού προγράμματος. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο τής Ροδούλας Παππά «Μια φορά κι έναν καιρό ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ», τη θεατρική διασκευή τού οποίου είχε αναλάβει η δασκάλα κ. Ζωή Θεοχάρη. Τη σκηνοθεσία τού έργου ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ.  Ζ. Θεοχάρη, Χρ. Σολακάκη, Μ. Αθανασίου, Γ. Τσιάκου. Οι μαθητές ερμήνευσαν το τραγούδι «Little bird», που είχαν προετοιμάσει στο μάθημα των Αγγλικών. Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Ευγενίας Βοτανοπούλου ερμήνευσαν και άλλα τραγούδια, δύο από τα οποία αφορούσαν σε μύθους τού Αισώπου και συνοδεύτηκαν από χοροκίνηση την οποία διδάχθηκαν οι μαθητές με τη βοήθεια τής θεατρολόγου κ. Δ. Τσελίκα.
Τέλος, στο κεντρικό χολ τού Σχολείου υπήρχε έκθεση με ομαδικές και ατομικές εικαστικές δημιουργίες (ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευές από πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά) των μαθητών, τις οποίες φιλοτέχνησαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μ. Ψυχάκη.