Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού εφετινού τους εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος με θέμα "Οι φτερωτοί μας φίλοι", οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους μέσα από εικαστικές δράσεις.
Αρχικά τα παιδιά, με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, συμμετείχαν σε πρόγραμμα με θέμα τις φωλιές των πουλιών, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ανακαλύψουν τις δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης με ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το ύφασμα, το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο.
Στη διάρκεια αυτής τής δραστηριότητας είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον κ. Γεώργιο Βορρέ, γιο τού ιδρυτή, που με ευγένεια και απλότητα συνεργάστηκε μαζί τους σε πρωτότυπες εικαστικές εμπνεύσεις.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το σπίτι τού Ίωνος Βορρέ με την πλούσια λαογραφική συλλογή, που αποτελείται από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, χαλιά, υπέρθυρα, μεταβυζαντινές εικόνες καθώς και το ζωντανό μουσείο τής ελληνικής φύσης, που δεν είναι τίποτα άλλο από τους κήπους που αγκαλιάζουν τις εγκαταστάσεις τού Μουσείου με ένα πλήθος φυτών και βοτάνων τής μεσογειακής χλωρίδας.
Τέλος, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη με τη συλλογή έργων τής σύγχρονης ελληνικής τέχνης ξεκινώντας από τη γενιά τού '30 ώς σήμερα.
Η επίσκεψη στο Μουσείο ήταν για όλους μια πραγματική πολιτιστική εμπειρία.