Αρσάκεια Πατρών

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών υλοποίησε, τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε (2023-24), το πρόγραμμα ERASMUS+ “RAISE” με συμμετοχή μαθητών από την Ε΄ Δημοτικού, τη Β΄ Γυμνασίου και την Α΄Λυκείου. Το πρόγραμμα, που έχει συνεργαζόμενους φορείς από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία, παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο για την εκπαίδευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια τής Ισπανίας, από 3 έως 5 Ιουλίου 2024, ως ένα εκπαιδευτικό και καινοτόμο εργαλείο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάλιστα βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο καλύτερου άρθρου. To βραβείο εκ μέρους των συνεργαζόμενων εταίρων παρέλαβε η κ. Marta Maria Fontes Guerra da Mota, η οποία είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο "ΜΑΙΑ" τού Πόρτο.

Η παρουσίαση τού άρθρου «Ανάπτυξη ενός 3D Εικονικού Κόσμου για την Εκπαίδευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» έγινε από το Πανεπιστήμιο τού Πόρτο "ΜΑΙA" και από το Πανεπιστήμιο Πατρών και, συγκεκριμένα, από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.

Στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών το πρόγραμμα "RAISE" θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά από την παιδαγωγική ομάδα που το υλοποιεί και η οποία αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς κ. Μ. Πετράκη, Ν. Γιαννακόπουλο, Ο. Σταυρουλοπούλου, Χ. Ζώτο, Α. Χαλκίδη και Π. Καφούσια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στo Instagram τού προγράμματος εδώ.

image001