Αρσάκεια Πατρών

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αρσάκειο Πατρών άνοιξαν τις πύλες τους και την αγκαλιά των δασκάλων τους και δέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία των μικρότερων μαθητών τής Α΄ τάξης τού Δημοτικού και τού Νηπιαγωγείου, των οποίων τα μάτια έλαμπαν από τη χαρά τής παρουσίας τους στο Σχολείο!

Στις 9:00 το πρωί, στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, προσήλθε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού. Τον Μητροπολίτη υποδέχτηκαν στην είσοδο τού σχολικού συγκροτήματος οι Διευθυντές των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης κ. Ε. Στάθης, Δ. Βλαχοδημητρόπουλος και Μ. Πετράκης.

Στον Αγιασμό τού Σχολείου παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Επόπτης των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς των μαθητών, το εκπαιδευτικό προσωπικό και, βέβαια, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Μετά την τέλεση τού Αγιασμού, επί τη ενάρξει τής νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τόνισε την αξία όχι μόνο τής σύγχρονης εκπαίδευσης αλλά και τής «θύραθεν Παιδείας» και «κατά Θεόν Σοφίας» που οφείλει να συνυπάρχει με την κοσμική γνώση, όπως στην περίπτωση των Τριών Ιεράρχών.

Χαιρετισμούς προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων κι Κηδεμόνων κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος και, εκ μέρους τού εκπαιδευτικού προσωπικού, ο Λυκειάρχης κ. Μάνος Πετράκης. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος προσέφερε στους τρεις Διευθυντές από μία μεγάλη εικόνα τού νεοανακηρυχθέντος αγίου από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως Πατρινού Ιεράρχου Γερβάσιου και έλαβε ως αντίδωρο τον τόμο τής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων τής Φ.Ε. των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!