Αρσάκεια Πατρών
Περπατώ, περπατώ… στο μουσείο, όταν τα ζώα είναι εδώ!

Οι μαθητές και μαθήτριες τής Α΄τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας επισκέφθηκαν, στις 20 Οκτωβρίου 2022, το Αρχαιολογικό Μουσείο τής Πάτρας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι μαθητές του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο μάθημα των Αγγλικών.  

Erasmus+  KA2 "Storias" Project for Narration Enhancement 
Εκπαιδευτικοί από το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών συνεχίζουν και κατά το σχολικό έτος 2022-23 την υλοποίηση του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 "Storias" που στοχεύει στην αξιοποίηση τής αφήγησης ιστοριών μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές αφηγηματικές διδακτικές μεθόδους για μια πιο αποτελεσματική και περιεκτική διδασκαλία εγγραμματισμού.

Υποδοχή των μαθητών τής Α΄ τάξης

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού  Πατρών υποδέχτηκαν με χαρά τους μικρούς μαθητές τής Α΄ τάξης.

Εργαστήρια Δεξιότητων 2021-2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη και Ελπίδας Κουτρούμπα, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τα τέσσερα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης τής σχολικής χρονιάς 2021-2022.

5+1 χρόνια στο αερόστατο!

Στις 15 Ιουνίου 2022 αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες τής Στ’ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη και Ελπίδας Κουτρούμπα, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τα τέσσερα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια όλης τής σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη (Γ΄1) και Ελπίδας Κουτρούμπα (Γ΄2), υλοποιήσαν στη διάρκεια τής φετινής σχολικής χρονιάς 2021-2022, από τα μέσα τού β΄ μέχρι τα μέσα τού γ΄ τριμήνου, ένα διαθεματικό πρόγραμμα για το περιβάλλον με βασικό άξονα την ανακύκλωση.

Βαδίζοντας απ’ το παρόν στο παρελθόν με γέφυρα το μέλλον

Οι μαθητές τής Γ΄1 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, την 1η Ιουνίου 2022, ολοκλήρωσαν τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 με έναν διαφορετικό τρόπο: βλέποντας και απολαμβάνοντας τη δική τους ταινία.

4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄1 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ολυμπίας Παπούλια, ολοκλήρωσαν το 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα «SΗTEΑM και εκπαιδευτική Ρομποτική με το Blue-Bot™», που υλοποιήθηκε στη διάρκεια όλης τής σχολικής χρονιάς 2021-2022 και ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου 2022.