Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄2 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών έλαβαν μέρος στην εκδήλωση με θέμα: «Το κόμικ ως δυναμικό εκπαιδευτικό εργαλείο» τού Πολιτιστικού Δικτύου Σχολείων Πρωτοβάθμιας και τού Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το φετινό θέμα τού δικτύου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για να ανακαλύψουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη φαντασία τους τον τρόπο με τον οποίο ένα σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, η ζωή σπουδαίων επιστημόνων, όπως αυτή τού Τόμας ΄Εντισον και, κυρίως, τού Νίκολα Τέσλα και το περιεχόμενο ενός βιβλίου, όπως αυτό με τίτλο «Ζωή με φως», που επεξεργάστηκαν στην τάξη, μπορούν να μετατραπούν σε μια αφήγηση κόμικ, τού δικού τους κόμικ, για το οποίο συνεργάστηκαν και το οποίο έφτιαξαν όλοι μαζί.

Οι μαθητές παρουσίασαν το κόμικ τους με  τίτλο του «Νίκολα Τέσλα! Ο μάγος τού ηλεκτρισμού» στο πλαίσιο τής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών τού Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών.

Την καθοδήγηση των μαθητών και μαθητριών, καθώς και την επιμέλεια τού υλικού που παρήχθη, είχε η κ. Ολυμπία Παπούλια, δασκάλα στην Ε΄2 τάξη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ομάδα ΚΕΡΑΜΟΣ-Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού τού Τμήματος Γεωλογίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας - Πολιτιστικά Θέματα, την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και το Παράρτημα Πάτρας τής ΠΕΚΑΠ.