Αρσάκεια Πατρών

Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των δραστηριοτήτων που εντάσσονται στον τρίτο κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στις 22 και 24 Απριλίου οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συναντήθηκαν με τη μητέρα μαθητή τού Σχολείου κ. Ν. Σερέτη, δικηγόρο και μέλος τής εθελοντικής οργάνωσης Wheeling2help.

Το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό συμμετέχοντας σε κοινωνικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η κ. Σερέτη μοιράστηκε με τους μαθητές τις προσωπικές της εμπειρίες από το ταξίδι-αποστολή στην Τανζανία. Εστιάστηκε στην εθελοντική βοήθεια και την προσφορά τού δυτικού κόσμου στις υπανάπτυκτες χώρες τής Αφρικής και σε σημαντικά ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκαν τα μέλη τής συγκεκριμένης αποστολής, όπως είναι το νερό, η στέγαση, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Μετά την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με εικόνες από την περιοχή όπου ταξίδεψε, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκαν για τον τρόπο ζωής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τής Αφρικής, ιδιαίτερα όσα ζουν μακριά από πόλεις.