Αρσάκεια Πατρών

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄2 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που συμμετείχαν στο Δίκτυο για το Αυτοκίνητο παρουσίασαν διά ζώσης τα παραδοτέα τους έργα. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο τού Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών.

Το τοπικό θεματικό δίκτυο διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΠΕ Αχαΐας, με υπεύθυνη την κ. Βασιλική Μαντζουράτου, σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας. Είχε διάρκεια ενός έτους και αφορούσε σε πρόγραμμα που σχετίζεται με το αυτοκίνητο, τις επιστήμες, την εξέλιξη τής τεχνολογίας, την κατασκευή μακέτας και 3D αντικειμένων με τίτλο «Σχεδιάζω, δημιουργώ, διασκεδάζω με θέμα το αυτοκίνητο».

Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να μοιραστούν τις εμπειρίες από το δικό τους ταξίδι στον κόσμο αυτού τού κορυφαίου τεχνολογικού επιτεύγματος που είναι το αυτοκίνητο με τις αντίστοιχες εμπειρίες των συμμαθητών τους από άλλα σχολεία τής περιοχής.

Δεδομένης τής μικρής τους ηλικίας, η προσπάθειά τους ήταν ιδιαιτέρως αξιέπαινη!