Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη (Γ΄1) και Ελένης Καραλή (Γ΄2), ολοκλήρωσαν το 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα «Ένα σώμα, πολλά συναισθήματα», το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεκεμβρίου 2022.

Με έναυσμα το παραμύθι «Η παλέτα των συναισθημάτων» τής Ε. Μουλάκη, οι μαθητές κατανόησαν ένα πλήθος συναισθημάτων, οργανικών, σωματικών και κοινωνικών, θετικών και αρνητικών.

Ακολούθησε η επεξεργασία βιβλίων και ψηφιακού υλικού κατά την οποία οι μαθητές συνέδεσαν το συναίσθημα με το σώμα, τους τρόπους εξωτερικής προστασίας τού σώματος, μέσα από το δίκτυο ασφαλείας τού κάθε μαθητή, αλλά και τής εσωτερικής του προστασίας, μέσα από έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Με διαθεματικές προσεγγίσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών, τής Θεατρικής Αγωγής και τής Βιολογίας, και, κυρίως, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθητές προβληματίστηκαν, συζήτησαν, ανακάλυψαν, έμαθαν, δημιούργησαν, διασκέδασαν και ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ενδεικτικό υλικό των δράσεων που υλοποιήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο.