Αρσάκεια Πατρών
43 σκίτσα-πορτρέτα τού δημάρχου και ένα διαφορετικό… "δημοτικό συμβούλιο" φιλοξένησε, στις 16 Οκτωβρίου 2018, το Δημαρχιακό Μέγαρο τού Δήμου Πατρέων.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο τής πόλης μας κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και του προσέφεραν ένα πακέτο - έκπληξη!
Τα παιδιά, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη γνωριμία τους με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τής τοπικής αυτοδιοίκησης στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος, συζήτησαν με τον δήμαρχο εκφράζοντας τόσο τις απορίες τους όσο και τα αιτήματα αλλά και τα... παράπονά τους.
Ο κ. Πελετίδης απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και τους μίλησε για τις βασικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τρέχον διάστημα ο Δήμος Πατρέων.
Ευχαρίστησε, επίσης, τους μαθητές θερμά για το δώρο τους, μια σύνθεση σκίτσων που απεικόνιζαν το πρόσωπό του και τόνισε ότι, πέρα από το πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα, έχει ιδιαίτερη αξία ως ενθύμιο δημιουργικής και ομαδικής συνεργασίας. 
Κλείνοντας ο δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη σημασία τής ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης που φέρουμε όλοι ως πολίτες, προκειμένου να φτιάξουμε αλλά και να διατηρήσουμε την Πάτρα που ονειρευόμαστε.
Οι μικροί "δημοτικοί σύμβουλοι" εγκατέλειψαν την Αίθουσα Συνεδριάσεων ενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες εντυπώσεις και προβληματισμούς.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν στη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί κ. Αφροδίτη Λεολέη, Μαρία Καντάνη και Βάσια Βαγενά, ενώ την εικαστική επιμέλεια τής ομαδικής δημιουργίας τους είχε η κ. Λέλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.