Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Δεκέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 49 1 2 3 4 5 6 7
week 50 8 9 10 11 12 13 14
week 51 15 16 17 18 19 20 21
week 52 22 23 24 25 26 27 28
week 1 29 30 31

Tα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία κατέχουν την πρώτη θέση στην ελληνική εκπαίδευση, με τη μεγαλύτερη ζήτηση και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας (μέσος όρος 96%) στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Περί τις επτά χιλιάδες μαθητές φοιτούν στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Αθηνών (Ψυχικού και Εκάλης), Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τιράνων (Αλβανίας), διδασκόμενοι από επτακόσιους και πλέον εκπαιδευτικούς. Συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις τής εποχής και, ταυτόχρονα, αποτελούν Σχολεία αρχών, όπου η κατάρτιση στη γνώση συναρμόζεται με την καλλιέργεια εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και ηθικών αρχών και αξιών, ώστε να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες νέων ανθρώπων, προετοιμασμένων να αποτελέσουν υπεύθυνους, σκεπτόμενους, καλλιεργημένους και δραστήριους πολίτες, με προϋποθέσεις ατομικής επιτυχίας στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή τους αλλά και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία προτάσσουν στην εκπαιδευτική τους λειτουργία μια «παιδαγωγούσα διδασκαλία», η οποία εκδιπλώνεται σε τέσσερεις διακριτές και αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές: τη μαθησιακή, τη διανοητική, την ψυχολογική και την ανθρωπιστική. Έτσι, φροντίζουν:

 

Να παρέχουν στους μαθητές τους πλούσιες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών, μέσα από διευρυμένα διδακτικά προγράμματα.

Για την ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών ικανοτήτων και των ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, καλλιεργώντας πρωτίστως τις παραγωγικές νοητικές τους λειτουργίες, όπως είναι η κριτική και η δημιουργική σκέψη.

Για την ψυχοπαιδαγωγική διαχείριση των ιδιαίτερων ψυχολογικών και μαθησιακών χαρακτηριστικών των μαθητών, ώστε να προάγεται η ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη.

Να παρέχουν στους μαθητές τους ευκαιρίες για βιωματική απόκτηση αρχών και αξιών ζωής, όπως είναι η εντιμότητα, η υπευθυνότητα, ο σεβασμός τής διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων τού Άλλου, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, η ευγενής άμιλλα και το «εὖ ἀγωνίζεσθαι».