Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5
week 37 6 7 8 9 10 11 12
week 38 13 14 15 16 17 18 19
week 39 20 21 22 23 24 25 26
week 40 27 28 29 30
Ξεκίνημα σε ασφαλείς συνθήκες
Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία θα υποδεχθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 τους μαθητές τους για την έναρξη μιας σχολικής χρονιάς ιδιαίτερης λόγω της πανδημίας.

97,9% επιτυχία στις Πανελλήνιες 2020
Από τους 422 μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2020 εισήχθησαν 413 στα ΑΕΙ της χώρας:
Ποσοστό επιτυχίας 97,9 %.

Πανελλήνιες 2020: υψηλά ποσοστά και στα... δύσκολα!
Υπό ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω τής πανδημίας τού κορωνοϊού, εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020. Οι επιδόσεις των μαθητών μας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, με τις επιδόσεις των πρώτων να φτάνουν τα 19.350 μόρια στις Πολυτεχνικές σχολές και τα 19.300 μόρια στις Ανθρωπιστικές σπουδές!

Ευχαριστίες του Προέδρου της Φ.Ε. προς τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων
Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την περιπέτεια που προκλήθηκε από το κλείσιμο των σχολείων, την καραντίνα και την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Φ.Ε. απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους.
Διαβάστε εδώ την επιστολή.
Άρθρο του Προέδρου της Φ.Ε. για τη ρύθμιση τής ιδιωτικής εκπαίδευσης
Η Πολιτεία, διά τού υπουργείου Παιδείας, υποχρεούται να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει την νομίμως και αξιοπρεπώς λειτουργούσα Ιδιωτική Εκπαίδευση, να την θωρακίσει και να την απελευθερώσει από τα δεσμά τής κρατικής γραφειοκρατίας και εξάρτησης, όπως έκανε η υπουργός Παιδείας για τα Πανεπιστήμια... 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Αρσακειάδα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τού Αρείου Πάγου

Η Αγγελική (Λιάνα) Αλειφεροπούλου, η νέα πρόεδρος τού Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου τής χώρας, αποφοίτησε από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο (Γυμνάσιο τότε στην Αχαρνών) το 1972 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1979.

Ατομικές τηλεσυναντήσεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκονται στη διάθεση  των αποφοίτων όλων των Αρσακείων Λυκείων έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία της συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γ. Μπαμπινιώτης: Γιατί αξίζει να μπει ένας νέος στα Α.Ε.Ι.
Τι σηματοδοτούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στην ουσία τους; Ότι χιλιάδες μαθητών μας «χτυπούν την πόρτα» των ΑΕΙ ζητώντας να τούς επιστραπεί να περάσουν μέσα. Ας στηρίξουμε ψυχολογικά αυτά τα παιδιά και κυρίως ας τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την ουσία τής προσπάθειάς τους και ότι ο αγώνας τους δεν είναι «ἐπί ματαίῳ».

Μένουμε ασφαλείς και στις Πανελλαδικές 2020
Υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω τής πανδημίας τού κορωνοϊού, θα διεξαχθούν εφέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Επισημαίνουμε στους μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Λυκείων τι θα πρέπει να προσέξουν για την ασφάλειά τους.

Το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό συνέδριο έρχεται στο Αρσάκειο Πατρών
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται μαθητική διαδικτυακή προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN = Model United Nations Conference)! Το συνέδριο οργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών σε συνεργασία με τον Συντονισμό του Αγγλικού Τμήματος των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.