Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Νοέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο κύκλος των πέντε παραστάσεων τού έργου Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη που εγκαινίασε τον Χριστουγεννιάτικο Κύκλο εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι 10.000 θεατές που κατέκλυσαν την Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" στις 30 Νοεμβρίου, την 1η και στις 2 Δεκεμβρίου 2012 απόλαυσαν μια υπερπαραγωγή που ανέβασε στη σκηνή πάνω από 140 παιδιά και δεκάδες μουσικούς, για να ξαναζωντανέψουν τους ήρωες τής αγαπημένης πολιτείας που δεν χάθηκε ποτέ από τον χάρτη. 
Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθεί υπέρ τού Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. 
Η δυναμική παρουσία τής Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ο Βασίλης Αγροκώστας, τα 140 παιδιά τού Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, οι Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου ενθουσίασαν το κοινό. 


Τέσσερα χρόνια ζωής (1976-1980) ήταν αρκετά για να γράψει ιστορία η παιδική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος που διηύθυνε τότε ο Μάνος Χατζιδάκις. Από τότε ως σήμερα – ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν πολλά χρόνια μετά το τέλος της Λιλιπούπολης – χτυπάνε παλαμάκια στο διαχρονικό τραγούδι
Δεν είμαστε Ζουλού.  Οι γονείς δε, που μεγάλωσαν με τα καμώματα των κατοίκων της μυθικής αυτής πολιτείας, στο άκουσμα του Βαλς για το Πρίγκιπα γίνονται ξανά κι οι ίδιοι παιδιά, έτοιμοι για χορό και τραγούδι.

Στα τέλη του 1980 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τα τραγούδια της εκπομπής, ενώ για πρώτη φορά το 1997, η Λιλιπούπολη ανέβηκε ως σκηνικό θέαμα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η νέα αυτή συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, είχε πολλές εκπλήξεις. Πρώτα-πρώτα τη συμμετοχή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που ερμήνευσε με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο αγαπημένα τραγούδια, όπως το Χορό των Μπιζελιών.  Στο ταξίδι στη Λιλιπούπολη συμμετείχε και ο Βασίλης Αγροκώστας που παρουσίασε με νεανική ζωντάνια άλλες επιτυχίες, όπως τον Χαρχούδα Δράκο.

  Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε πάντοτε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά του για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα τής Αλβανίας.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, βραβευμένο 2 φορές από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών και Μουσικής για το πολυσχιδές καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό έργο του, είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά τμήματα που ιδρύθηκε το 1992. Στο ενεργητικό του έχει ήδη μια μεγάλη δισκογραφική παρουσία, πολλές συναυλίες και κυρίως ένα εκπαιδευτικό έργο με πολλές διεθνείς αξιολογήσεις.

Συντελεστές

Στίχοι τραγουδιών:  Μαριανίνα Κριεζή

Μουσική:   Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος       

                   Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου


Ερμηνεύουν:

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Βασίλης Αγροκώστας

Σολίστ & Ενόργανο Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Φωνητική Διδασκαλία Ρόζα Πουλημένου

Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης

Διδασκαλία χορωδίας Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη

Video Αντώνης Κοτζιάς

Κοστούμια Πηνελόπη Μάμαλου

Μουσική Διεύθυνση  Στάθης Σούλης

Η αφίσα της παράστασης φιλοτεχνήθηκε από την απόφοιτο των Αρσακείων και μέλος του Μουσικού Ομίλου Νεφέλη Βουτυρά.

 

prwtopsalth1 lilip choir
lilip44

Π
ατήστε για μεγέθυνση
   











sponsors3b