Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας, που εντάσσεται στο διευρυμένο ωράριο των Αρσακείων Σχολείων, και με στόχο τη γνωριμία των μαθητών/-τριών μας με την παιδική λογοτεχνία και τη δημιουργία αναγνωστών με κριτική σκέψη από τη μαθητική ηλικία, το Σχολείο μας υλοποιεί σειρά φιλαναγνωστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, επισκέφθηκε το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων η συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων κ. Μαρίνα Γιώτη. Παρέα με τον νέο παραμυθο-ήρωά της, τη μικρή στρουθοκάμηλο με το όνομα "Ποτέ-Ποτέ", που κατοικεί σε ένα νησί που θεωρεί ότι τα έχει όλα, οι μαθητές/-τριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων είχαν τη μοναδική ευκαιρία, μέσα από τη διαδραστική αφήγηση τής ίδιας τής συγγραφέως και από μια ποικιλία βιωματικών δράσεων, να γνωρίσουν αυτή τη μικρή στρουθοκάμηλο, κατανοώντας τη δύναμη τής αλλαγής και τής προσαρμοστικότητας, η οποία συχνά είναι απαραίτητη, θετική και αισιόδοξη.

Παράλληλα, μέσα από την πλοκή τού συγκεκριμένου βιβλίου «Το νησί τού Ποτέ-Ποτέ», εκδόσεις "Διόπτρα", οι μαθητές/-τριές μας καλλιέργησαν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρίνα Γιώτη για την επίσκεψή της στο Σχολείο μας με το οποίο τη συνδέουν δεσμοί, καθώς ο παππούς της Λευτέρης Μαντζίκας, υπήρξε μέλος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.