Αρσάκεια Ιωαννίνων
Γνωρίζουμε την Άλκη Ζέη παρέα με τη Μαρίζα Ντεκάστρο...

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση τής συγγραφέως Άλκης Ζέη (15 Δεκεμβρίου 1923), οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, στις 15 Δεκεμβρίου 2024, σε διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση γύρω από το συνολικό συγγραφικό έργο τής Άλκης Ζέη με τη συγγραφέα και κριτικό παιδικής λογοτεχνίας κ. Μαρίζα Ντεκάστρο.

Η Α΄ τάξη τιμά το Διεθνές Έτος  Διαλόγου 2023

Πώς μπορούν δύο καρέκλες να βοηθήσουν τα πρωτάκια στην επίλυση των διαφορών τους; Μαθαίνοντάς τους πως ο διάλογος είναι η μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση...

Arsakeio Christmas Club in English 2023 - Christmas around the world..

.Μικροί και μεγάλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν ένα ξεχωριστό απόγευμα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, με άρωμα Χριστουγέννων στους χώρους τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων. Το φετινό Christmas Club in English... ήταν γεμάτο παιχνίδι, χορό, πεντανόστιμες γιορτινές συνταγές και άπειρη χριστουγεννιάτικη μαγεία!

"Οι Ηπειρώτες Ευεργέτες μέσα από τα σχέδια τού Γ. Μήτση" στο Σχολείο μας

Mε στόχο να γνωρίσει καλύτερα η σχολική μας κοινότητα την τοπική ιστορία με την οποία συμπορεύεται η ιστορία των Αρσακείων, φιλοξενείται στον χώρο τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων η έκθεση σχεδίων/πορτρέτων "Οι Ηπειρώτες Ευεργέτες μέσα από τα σχέδια τού Γιώργου Μήτση".

Στολισμός τού χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Α΄ τάξη

Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στο Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων ξεκίνησαν με τον πιο χαρούμενο τρόπο! Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 τα πρωτάκια στόλισαν το μεγάλο φυσικό έλατο στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου, το οποίο,  σύμφωνα με  τη χριστουγεννιάτικη παράδοσή μας, με το πέρας των εορτών θα φυτευτεί στο προαύλιο τού Σχολείου.

«Το δίλημμα τού αυτοκράτορα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων παρακολούθησαν, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, τη θεατρική παράσταση «Το δίλημμα τού αυτοκράτορα», από την παιδική κκηνή τού Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΕ).

Φροντίζουμε και προστατεύουμε την άγρια ζωή τού τόπου μας! (Α΄ τάξη)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, για άλλη μια φορά, πιστοί στις αντιλήψεις τους για την προσφορά και την ευαισθητοποίηση στη σπουδαία πανίδα τής χώρας μας, υιοθέτησαν συμβολικά τον μικρό καφέ αρκούδο Θωμά, που φιλοξενεί η περιβαλλοντική ΜΚΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σχολείο μας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών μας στην κοινωνική δράση και στην προσφορά στην κοινότητα, το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας τού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, διοργάνωσε, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο τού Σχολείου.

Παγκόσμια Ημέρα τού Παιδιού 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, συμμετείχαν, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, σε μια σειρά εκπαιδευτικών βιωματικών δράσεων, στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας τού Παιδιού.   

Εκκλησιασμός για τα Χριστούγεννα

Εν όψει τής εορτής των  Χριστουγέννων οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων εκκλησιάσθηκαν και συμμετείχαν στο μυστήριο τής Θείας Ευχαριστίας, στον ιερό ναό Κοιμήσεως τής Θεοτόκου Λογγάδων, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.