Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο Μέτσοβο. Κατά την ξενάγησή τους εκεί γνώρισαν έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών τού 19ου και τού 20ού αιώνα.

Ειδικότερα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής πινακοθήκης, με τίτλο «Μιχάλης Οικονόμου: Η αλχημεία τής ζωγραφικής». Σπουδαίοι πίνακες τού Μιχάλη Οικονόμου, ενός εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων τής ελληνικής ζωγραφικής τού πρώτου μισού τού 20ού αιώνα, αποτέλεσαν το έναυσμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες να ανακαλύψουν την τεχνική των πινάκων του, με έμφαση στον χειρισμό των χρωμάτων και στα υποστρώματα πάνω στα οποία ζωγράφιζε, αλλά και τη συμβολή του στο πεδίο τής τοπιογραφίας.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα δικά τους τοπία στο εικαστικό εργαστήριο τής Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ, δημιουργώντας ένα κολλάζ, εμπνευσμένο από τα χρώματα, τις εικόνες και τα συναισθήματα που τους εντυπώθηκαν, το οποίο κοσμεί την τάξη τους.