Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μαρούλια και διάφορα μυρωδικά βιολογικά

Την Παρασκευή 5 Απριλίου και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης πήγαν στον λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου μας.

«Φραουλο-φυτέματα»

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης πήγαν στον λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου. Εκεί οι κηπουροί τού Σχολείου, τα καθοδήγησαν και τα βοήθησαν να πραγματοποιήσουν μία ακόμη φύτευση.

Κουλουράκια και αβγά… για καλαθάκια πασχαλινά!

Εν όψει τού Πάσχα τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης έμαθαν για το νόημα τής μεγάλης αυτής γιορτής και για τα πολλά και ενδιαφέροντα πασχαλινά έθιμα τής πατρίδας

Πασχαλινές κατασκευές

Τα νήπια και τα προνήπια των τμημάτων τής πρωινής και τής μεσημβρινής απασχόλησης τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης δημιούργησαν, με πολύ κέφι, όμορφες πασχαλινές κατασκευές.

"Παίζοντας με τον πηλό"...

Στις 11 και στις 12 Απριλίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια, αντίστοιχα, τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης παρακολούθησαν βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:"Παίζοντας με τον πηλό", από το εργαστήρι Κεραμικής "Φως στην Τέχνη".

Η κυρά Σαρακοστή, που είναι έθιμο παλιό….

Με αφορμή την έναρξη τής Σαρακοστής και στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Ελληνικής Παράδοσης, στις 19 Μαρτίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης έμαθαν για τη νηστεία που προβλέπει η θρησκευτική μας παράδοση, για το έθιμο τής κυρά Σαρακοστής και για τη σημασία του.

Διπλή χαρά, Διπλή γιορτή….

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στον χώρο εκδηλώσεων, η εορτή τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείoυ Εκάλης για την 25η Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου.

Ήρθε πάλι το τρελό καρναβάλι, σκορπώντας γέλια και χαρά!

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης γιόρτασαν με κέφι και ενθουσιασμό τη γιορτή τής Αποκριάς, στον χώρο εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου.

Ο Πινόκιο… πάει Νηπιαγωγείο

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης παρακολούθησαν, στον χώρο εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου, την κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο «Πινόκιο», από το Θέατρο Μαριονέτας Θανάση Γκότση.

Απόκριες… γιορτή χαράς για μικρούς και μεγάλους μαθητές!

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης υποδέχθηκαν, στο χώρο εκδηλώσεων τού Σχολείου μας, τους μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, σε ένα αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας.