Το σύγχρονο θέατρο εστιάζει ένα μέρος τής μελέτης του στη σχέση κοινού και ηθοποιών. Ένας πολύ σημαντικός "χώρος", στον οποίο διαμορφώνεται η παράσταση είναι η φαντασία τού θεατή. Όπως συμβαίνει και με το μυθιστόρημα, ο εκάστοτε δημιουργός εκμεταλλεύεται τις παραστάσεις, τα ερεθίσματα και τις αναφορές τού κοινού του, για να μπορέσει ο θεατής ή ο ακροατής ή ο αναγνώστης να διαμορφώσει στο μυαλό του μια παράσταση. Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους τού σύγχρονου θεάτρου που κατανόησε αυτή τη λειτουργία ήταν ο Βρετανός σκηνοθέτης, σκηνογράφος και θεωρητικός τού θεάτρου Eduard Gordon Craig.
Με αφορμή αυτόν τον άξονα μελέτης και στο πλαίσιο τής Ζώνης Πολιτισμού, η θεατρική ομάδα μαθητών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συνεργάστηκε με παιδιά τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης. Αρχικά, οι μεγάλοι μαθητές ενθάρρυναν τους μαθητές τού Δημοτικού να ζωγραφίσουν θέματα με τη φαντασία τους και να συνθέσουν ιστορίες γι' αυτά. Ύστερα, συνέθεσαν τις ζωγραφιές και τις ιστορίες τους σε ένα θεατρικό κείμενο, που αποτέλεσε τη βάση για το δρώμενο που παρουσίασαν στην τάξη τους, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.
Η παράσταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μικρούς θεατές-συνδημιουργούς, ενώ χάρισε μεγάλη ικανοποίηση και στα παιδιά τού Λυκείου. Τους ζητήθηκε μάλιστα να την επαναλάβουν, ώστε να την παρακολουθήσουν και μαθητές άλλων τμημάτων.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές: Χρυσάνθη Δεσύπρη, Μιχαέλα Βοσκάκη, Χάρις Βρυώνη, Γιάννης Γιαμπουράς, Βασιλική Πατεροπούλου και Μαρέβα Χριστοδουλίδη. Υπεύθυνος ήταν ο θεατρολόγος κ. Κώστας Θεοδώρου.