Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
"Τα όριά μας"

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν στον κινηματογράφο "Δαναό" τη βραβευμένη αθλητική ταινία τού Δημήτρη Γιατζουζάκη «Τα όριά μας». Πρωταγωνιστής τής ταινίας ο κ. Γιάννης Χατζήμπεης, ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο τού Ironman...

Οι μαθητές μας στις «Αόρατες Διαδρομές»...

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν στις «Αόρατες Διαδρομές», ένα κοινωνικό πρόγραμμα περιηγήσεων οι οποίες οργανώνονται από το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», στο πρότυπο αντίστοιχων δράσεων που υλοποιούνται από περιοδικά δρόμου τού εξωτερικού.

Μια σχολική τάξη για ένα δωμάτιο νοσοκομείου

Μια όμορφη δράση κοινωνικής ευαισθησίας υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης και τη φετινή χρονιά, καθώς έφτιαξαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες με ζεστές γιορτινές ευχές για να τα μοιραστούν με παιδιά τα οποία τις ημέρες αυτές είναι αναγκασμένα να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Συμμετοχή στο 9ο ATSMUN των Αρσακείων Πατρών

Ομάδα εικοσιπέντε μαθητών/-τριών και από τις τρεις τάξεις τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης έλαβε μέρος στο 9th ATSMUN, το Μαθητικό Μοντέλο τού ΟΗΕ που διοργάνωσαν και φέτος τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, από 2-5 Νοεμβρίου 2023.

Εκδήλωση μνήμης για τους Ευεργέτες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων

Στις 8 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή των Ταξιαρχών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Τοσιτσείων Σχολείων εκδήλωση μνήμης για τους ευεργέτες, Μιχαήλ και Ελένη Τοσίτσα, Απόστολο και Αναστασία Αρσάκη.

Συμμετοχή σε διεθνές πρόγραμμα Αστρονομίας

Ομάδα μαθητών/-τριών τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχε, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Μαργαρίτας Μεταξά, στο διεθνές project που οργάνωσε η NASE, ομάδα εργασίας τής Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και τής UNESCO, μαζί με τον οργανισμό Ciencia en Acción (Ισπανία).

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/-τριες και οι απόφοιτοι τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συγκεντρώθηκαν στο θέατρο για να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.

Εθελοντική δράση

 Στο πλαίσιο τής κοινωνικής ευαισθητοποίησης τής σχολικής κοινότητας το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης συγκέντρωσε βιβλία ποικίλου περιεχομένου και τα δώρισε στην οργάνωση «Διαβάζω για τους άλλους» (πατήστε εδώ), η οποία δραστηριοποιείται με στόχο την ισότιμη πρόσβαση για τους μη βλέποντες και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία.

Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται μεταξύ άλλων και μέσω τής δημιουργίας ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν τη φωνή τους για ηχογραφήσεις βιβλίων.

Επειδή υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους πολίτες για το όραμα αυτής τής οργάνωσης, οι μαθητές μας προέβησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αυτή τη δωρεά.
Διότι «Ό,τι αρχίζει εδώ, αλλάζει τον κόσμο!».

001

Διδακτική επίσκεψη τής Β΄ τάξης στο Αμφιαράειο

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές/-τριες τής Β΄ τάξης τού Β΄  Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν την πρώτη διδακτική επίσκεψη τού σχολικού έτους 2023-2024 στον αρχαιολογικό χώρο τού Αμφιαραείου.

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία του Σ.Ε.Φ. από την Α’ Λυκείου σε συνεργασία με την MEdIES

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Ενημέρωσης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και την Ekoskola (ομάδα καθηγητών από τη Μάλτα).