Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 8 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή των Ταξιαρχών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Τοσιτσείων Σχολείων εκδήλωση μνήμης για τους ευεργέτες, Μιχαήλ και Ελένη Τοσίτσα, Απόστολο και Αναστασία Αρσάκη.

Αφού τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο και Αρτοκλασία από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ελισσαίο, ακολούθησε προβολή παρουσίασης για τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, που δημιούργησε ο κ. Λάσκαρης Ιατρόπουλος, θεολόγος του Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης.

Για τη ζωή και το έργο των ευεργετών μάς μίλησαν αμέσως μετά οι μαθητές του Β΄Γυμνασίου, Γιάννης Γουργουράκης και Νικολέττα Παναρίτη. Όπως αναδείχθηκε και από την ομιλία των παιδιών, οι μεγάλοι ευεργέτες υπήρξαν οι φύλακες άγγελοι του έθνους μας, αφού σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, διατήρησαν άσβεστη την ελπίδα για την αναγέννηση ενός ολόκληρου λαού και έπραξαν με αυτοθυσία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ευχαριστούμε το Β’ Γυμνάσιο και ιδιαιτέρως την κ. Ηρώ Νικολοπούλου, θεολόγο του Β' Γυμνασίου, που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης.