Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τής διδασκαλίας τού μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης διδάσκονται τον σχεδιασμό 3D αντικειμένων, που στη συνέχεια παράγουν στους 3D εκτυπωτές των Σχολείων.

Για τον 3D σχεδιασμό χρησιμοποιείται η εισαγωγική online εφαρμογή Tinkercad και για όσους μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνθετότερες κατασκευές χρησιμοποιείται η επαγγελματική εφαρμογή CAD σχεδίασης Fusion360.

Φάνηκε, λοιπόν, σε όλους ενδιαφέρουσα η ιδέα να αξιοποιήσουν μερικές από αυτές τις 3D δημιουργίες των μαθητών στο χριστουγεννιάτικο παζάρι των Σχολείων.
Τα στολίδια αυτά τυπώθηκαν στον καινούργιο 3D εκτυπωτή των Σχολείων, που προσφέρει και τη δυνατότητα κατασκευής αντικειμένων σε διχρωμία.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης μαθητές τής Β΄ τάξης, που έχουν μελετήσει σε βάθος τις σχετικές τεχνολογίες, έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα παιδιά τις δικές τους προσωπικές ευχές που προσαρμόζονταν στη συνέχεια στα στολίδια που είχαν δημιουργήσει οι συμμαθητές τους τής Α΄ τάξης.

Η δράση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πουλήθηκαν όλα τα στολίδια και, το κυριότερο, οι μαθητές ανέλαβαν πρωτοβουλία, συνεργάστηκαν με υπευθυνότητα και αξιοποίησαν τη δημιουργικότητά τους για έναν καλό σκοπό!